Kiev art arda patlamalarla sarsıldı: 8 ölü, 24 yaralı var!

Yetkililer, çok sayıda patlama olduğunu teyit etti. Kentten görüntüler ortaya çıkarken, diğer şehirlerde de patlamaların yaşandığı belirtildi. Zelensky, “Kiev’de işe gidenleri öldürdüler” dedi.
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de peş peşe patlamalar meydana geldi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, çok sayıda noktadan dumanların yükseldiği görüldü.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, sabah erken saatlerde en az dört ayrı patlama yaşandı.

Kiev patlamalarla sarsıldı
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, çok sayıda patlamayı doğruladı. Kliçko, acil durum ekiplerinin olay yerinde olduğunu söyledi. Şehir ve çevresinde hava alarmı verildi.

8 ölü, 24 yaralı
Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev’e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 24 kişinin de yaralandığını duyurdu.

“Tehdit devam ediyor”
Belediye Başkanı Kliçko ayrıca, “Başkent Rus teröristlerin saldırısı altında. Füzeler şehir merkezinde Şevçenkivsk ile Solomyan semtindeki yerlere isabet etti. Tehdit devam ediyor.” ifadelerini kulladnı.

Olay yerlerinde arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Kliçko, “Kiev’in merkezi caddeleri kolluk kuvvetleri tarafından trafiğe kapatıldı, kurtarma hizmetleri çalışıyor.” bilgisini verdi.

AA’nın aktardığına göre, patlamaların Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’ne 1-2 kilometrelik mesafede olduğu belirtiliyor.

Ukraynalı yetkili: Rus roketiyle saldırı yapıldı
Ukrayna İçişleri Bakanlığı kıdemli danışmanı Anton Gerashchenko, bir Rus roketinin, Kiev’de bulunan Hrushevsky anıtının yakınındaki bir caddeye düştüğünü söyledi.

Milletvekili Oleksiy Goncharenko, bir roketin “şehrin tam merkezine” düştüğü bilgisini paylaştı. Goncharenko, “Araçlar yanıyor, evlerin camları kırıldı. Ölüler var.” dedi.

“Kiev’in tam merkezi vuruldu”
Financial Times muhabiri Christopher Miller, sosyal medya hesabından, “Kiev’in tam merkezi, Shevchenko Parkı’nın hemen yanı vuruldu. Kiev’in kalbine ve hükümet mahallesine şimdiye kadarki en yakın saldırı. Füze, sabah yoğun saatlerde düştü.” diye yazdı.

Farklı şehirlerden patlama haberleri
Diğer taraftan, Kiev’in yanı sıra Jitomir, Hmelnitski, Dnipro, Lviv ve Ternopil şehirlerinde de patlamalar olduğu belirtildi.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, kentte patlamaların yaşandığını belirtilerek, halktan sığınaklara inmesini istedi.

Mıkolayiv Valisi Vitaliy Kim, bulunduğu bölgenin ikinci roket saldırı dalgasını yaşadığını aktardı.

Köprüye saldırı sonrası gerilim tırmanıyor
Rusya ile Ukrayna arasında gerilim yeniden tırmanıyor. Kiev’in sahne olduğu patlamaların, Rusya ile Kırım arasında yer alan köprüde yaşanan yıkım sonrasında meydana gelmesi dikkat çekti.

Moskova’dan yapılan açıklamaya göre, Kerç Köprüsü’nde kamyonun infilak etmesi nedeniyle 3 kişi ölmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, köprünün vurulmasından Ukrayna’yı sorumlu tutmuş, yaşananları “terör eylemi” olarak nitelendirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın