Kıbrıs Boğazköy’de Ağırdağ bölgesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Oğuzkaan Dağtekin Kıbrıs’tan bildiriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Boğazköy Ağırdağ bölgesinde Ormanlık alanında çıkan yangın korkuya yol açarken, alevlerin şiddetlendiği ve yangının yerleşim alanlarına dayandığı sıralarda saat 04.00 sıraların kontrol altına alındığı alındığı ancak tehlikenin henüz geçmediği bildirildi.

Kıbrıs’tan Oğuzkaan Dağtekin’in bildirdiği habere göre bu gece saat 00.00 sıralarda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın  çıktı. Henüz kısmen kontrol altına alındığı bildirilen yangında herhangi bir can kaybının olamadığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askerlerinde yangına müdahalesiyle yangının kısmen kontrol altına alındı. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ında  yangın yerine geldiği ve çalışmaları yerinde incelediği bildirildi. Halkın kovala su taşıyarak yangına müdahale etmeye çalışması yangını söndürmeye etkili olduğu gözlemlendi.

İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar, Ağırdağ bölgesinde çıkan yangının kontrol altına alındığı ancak tehlikenin henüz geçmediğini duyurdu.

Anadolu Barter Yayın Gurubu Kıbrıs Temsilcisi Oğuzkaan Dağtekin’in elde ettiği bilgilere göre, yangın, rüzgarında etkisiyle civardaki evlere ve Ağırdağ İlkokulu’na sıçradı. Bölgedeki yerleşim yerlerinin tahliyesi ise kısa süre içerisinde gerçekleşti.
Yangına, polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeri personel, belediyelere ait tankerler ve bölge halkının müdahale etti.

04.10 – CUMHURBAŞKANI TATAR: “GEÇMİŞ OLSUN”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangının kontrol altına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, “İlk saatlerde bir panik ve heyecan vardı. Biz komutanlarla bir keşif tespit uçuş yaptık. Yangın, köy içerisinde küçük alevler halindeydi” dedi.
Hiç kimsenin canına zarar gelmediğine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Soğutma çalışmalarının devam ettiğine de vurgu yapan Tatar, “Trafodan çıkan küçük bir kıvılcımla yangın çıktı… Sabah, ilgililer bu konuya açıklık getirecektir” diye konuştu.

04.00 – YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar, BRT’ye yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını ancak tehlikenin henüz geçmediğini duyurdu.

Gürpınar, hava şartlarından dolayı yangının tekrar alevlenmesinin söz konusu olabileceğini belirterek, soğutma çalışmalarının devam ettiği vurguladı.

03.15- GİRNE KAYMAKAMI GÜNEŞ: “YANGIN, ELEKTRİK TELLERİNİN BİRBİRİNE TEMAS ETMESİ SONUCU ÇIKMIŞ OLABİLİR”

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, yangının neden çıktığı hakkında net bir bilginin olmadığını belirterek, rüzgarın etkisiyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangının meydana gelmiş olabileceğini aktardı.

03.00- LTB BAŞKANI HARMANCI: “OKUL VE BAZI EVLERİN YANDIĞINI GÖZLEMLEDİM”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Ağırdağ bölgesindeki yangına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, okul ve bazı evlerin yandığını gözlemlediğini söyledi.

02.45- TARIM BAKANI OĞUZ: “VATANDAŞLARIN EVLERİNİ KURTARMAK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCANIYOR”

Yangın bölgesinden açıklama yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ağırdağ köyünün iç kesimlerinde birçok alanda yangının devam ettiğini belirterek, “Vatandaşların evlerini kurtarmak için yoğun çaba harcanıyor…” dedi.

02.00 – CUMHURBAŞKANI TATAR, YANGIN BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangın bölgesinde yetkililerle incelemelerde bulundu. Askeri helikopter ile keşif uçuşu yapan Cumhurbaşkanı Tatar’a, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu eşlik etti.

00.40 – HARMANCI: “YAŞANAN YANGIN FELAKETİNİN BOYUTLARINI HENÜZ BİLMİYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ağırdağ’da yaşanan yangın felaketinin boyutlarını henüz bilmiyoruz ama gelen haberler pek de iç açıcı değil” dedi.
Harmancı, LTB olarak bölgeye acil olarak yangın söndürmeye yardımcı olacak ekip gönderdiklerini belirterek, “Umarız erken sürede kontrol altına alınabilir” ifadelerini kullandı

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bütçe açığı kimin eseri? Atama bekleyen öğretmen ile emeklinin mi, kamunun mu?

Aziz Dağtekin Yazdı Mevlana buyuruyor ki, “Hilelerle, tedbirlerle çalınmış olan malın vebali adalet günü çalan …

Bir yanıt yazın