Küstah Anastasiadis, aynaya bakında yaptığınız katliamları ve işgalleri görün

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM kürsündeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına ilişkin yaptığı açıklamayı yorumladı. Erdoğan’ın sözlerini sindiremeyen Anastasiadis, Türkiye’ye küstah suçlamalar yöneltti.
Birleşmiş Milletler’in 77. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısı yaptı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin yaptığı değerlendirme ‘tarih yazmıştır’ ifadelerini kullandı. Rusya’nın da KKTC’yi tanıma yönünde adımlarlar atmaya başladığı bu günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni bir telaş aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine cevap veren GKRY Lideri Anastasiadis, Türkiye’ye ‘işgalci’ suçlaması yöneltti.

Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ta herkesin ‘gerçeği görmesi’ gereğinden bahsetti. Hangi gerçeklerden bahsettiğini merak ediyorum. Türkiye’nin işgal altındaki bölgelerde yasadışı bir oluşum kurduğu gerçeği mi?” diyen Anastasiadis, “Türkiye, uluslararası toplumu yasadışı eylemlerini tanımaya çağırıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukukun korunması” hakkında sarf ettiği sözleri inandırıcı bulmadığını belirten Anastasiadis, “Yunan adalarını ele geçirmekle tehdit eden, egemen ve komşu bir devletin hava sahasını binlerce kez ihlal eden, uluslararası hukuka aykırı davranan Türk Cumhurbaşkanının böyle bir iddiada bulunması ne kadar kışkırtıcı ve ironik?” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’IN HANGİ GERÇEKTEN BAHSETTİĞİNİ MERAK EDİYORUM’
Anastasiadis, Erdoğan’ın “Bugün adada iki ayrı devlet ve iki ayrı halk olduğu bilinmektedir” şeklindeki sözlerine değinerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hangi gerçeklerden bahsettiğini merak ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’Yİ “İŞGALCİ” OLMAKLA SUÇLADI

“Kıbrıs ile ilgili gerçeklerin bilinmesi gerektiğini” söyleyen Rum lider, “Bir AB üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin topraklarının yüzde 37’sinin askeri işgal altında bulunduğu, 1974’teki Türk işgalinden sonra Kıbrıslı Rumların üçte birinin atalarının evlerini terk etmek zorunda kaldığı, işgal altındaki bölgelere yüz binlerce Türk vatandaşının yerleştirildiği ve böylece adanın demografik karakterinin değiştirildiği, Türkiye’nin işgal ettiği topraklarda mutlak siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve dini kontrolü altında yasadışı bir varlık oluşturduğu gerçeği” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın