200 Ukraynalı asker ile 55 Rus asker Türkiye’de takas edildi

Rusya ile Ukrayna arasındaki esir mübadelesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimiyle mutlu sona ulaştı. Öte yandan Rus ordusunun esir aldığı Azov Alayı’nın komutanlarının takası Türkiye’de gerçekleştirilirken, söz konusu komutanlar savaş bitene kadar Türkiye’de kalacak.

Yaklaşık 8 aydır süren Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta Türkiye, barış için atılan adımlarda arabulucu olmaya devam ediyor.

Erdoğan ikna etti, 200 savaş esiri mübadele edildi

Rusya ile Ukrayna arasında 200 savaş esirinin mübadelesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikna çabaları sonunda kabul edildi.

Ukraynalı komutanlar, savaş bitene kadar Türkiye’de kalacak

Yapılan anlaşmaya göre Azovstal’da direnen 5 Azov komutan savaş bitene kadar Türkiye’de kalacak.

200 Ukraynalı  55 Rus askeri ile takas edildi

Azov alayının beş üst düzey komutanı, Rusya-Ukrayna savaşının sonuna kadar Türkiye’de kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin bugün mübadele edildiğini açıkladı.

“Barış yolunda atılan bir adım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Erdoğan ayrıca, esir mübadelesine imkan verdikleri için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’e teşekkür etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın