Hangisi daha karlı? Altın mı, dolar mı?

Altının gram fiyatı, 974 lira ile 22 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyesine indi.
Altın fiyatları yatırımcıların ve hediye için altın takı alma planları olanların odağında. Bir haftalık süreçte altındaki düşüş devam etti.

Ons altın düştü
ABD’de bu hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının ardından düşüş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı 1.655 dolarla Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Dün gram altın 978 liraydı
Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 azalışla 978 liradan tamamladı.

Gram altın güne 974 liradan başladı
Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 altında 974 liradan işlem görüyor.

Böylece gram altın, 22 Temmuz’dan bu yana en gördüğü en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Çeyrek altın 1.611 lira

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.611 lira, tam altın 6 bin 448 lira, yarım altın 3 bin 223 lira ve Cumhuriyet altını da 6 bin 567 liradan satılıyor.

Doların daha çok değer kazanması bekleniyor
Analistler, enflasyonist endişeler ve resesyon riski arasında kalan merkez bankalarının faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmayı sürdürdüğünü söyledi.

Altında direnç ve destek konumu
Alınan bilgilere göre analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.640 ve 1.600 doların destek, 1.680 ve 1.700 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın