Çakma müttefik ABD ile terörist YPG/PKK Türkiye sınırında tatbikat yaptı

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, terör örgütüne silahlı eğitim desteğini sürdürüyor.

ABD askerleri, Suriye’de Haseke ilinin doğusundaki Malikiyye ilçesinde Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgede YPG/PKK’lı teröristlerle silahlı eğitim tatbikatı yaptı.

Suriye’de terör örgütü YPG/ PKK işgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, terör örgütüne silahlı eğitim desteğini sürdürüyor. ABD askerleri, Suriye’de Haseke ilinin doğusundaki Malikiyye ilçesinde Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgede YPG/PKK’lı teröristlerle silahlı eğitim tatbikatı yaptı.

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde varlık gösteren ABD güçleri, terör örgütüne silahlı eğitim desteğini sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD Özel Kuvvetleri, Malikiyye’nin Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgesinde 240 YPG/PKK’lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Çok sayıda ABD yapımı “Bradley” tipi zırhlı muharebe aracının kullanıldığı eğitimde YPG/PKK’lı teröristler, hafif ve orta menzilli silahların kullanımı hakkında eğitildi.

“SDF İLE ORTAKLIĞIMIZI İLAN EDİYORUZ”
PKK/YPG’ye eğitim veren ABD’li subay, SDF ile bu tatbikat sayesinde ortaklıklarını ilan ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Bugün burada, daha önce bulunmadığımız Haseke’nin kuzeyinde SDF ile birlikte ateşli tatbikat yaparak ortaklığımızı ifade ediyoruz. Bugün buraya gelip bunu ilk kez yapmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz.

Ama bu son kez olmayacak. SDF’li ortaklarımız ile çalışmaya devam edeceğiz ve burada bize destek olan ortaklarımızın varlığından çok mutluyuz. Biz de onların insanlarına destek oluyoruz.

Bu bölge ABD güçlerinin DEAŞ ile mücadele görevi için önem taşıyor. Ortağımız olan kuvvetlere DEAŞ’ı yenmeleri için danışmanlık ve destek vermeye devam edeceğiz.

Bu tatbikat iki taraf için de fayda sağlıyor Amacımız birlikte çalışabilmek, ortak manevra yapabilmek, atış yapabilme ve düşmanı yenmek.

Bugün yaptığımız birlikte çalışabildiğimizi göstermek ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
Öte yandan ABD’ye ait helikopterler dün eğitim alanında keşif uçuşları gerçekleştirdi.

Terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD, Fırat’ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK’lı teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek olmuştu.

ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015’ten bu yana binlerce YPG/PKK’lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın