Miço, Makron’a sığınıyor! Erdoğan’ın Atina’ya uyarısı, Yunanistan’da gündem oldu!

Yunanistan’da yayın yapan medya kuruluşları, Erdoğan’ın Balkan turunda yaptığı uyarıya geniş yer ayırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’e düzenlediği resmi ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Atina yönetimini bir kez daha uyardı.

Erdoğan, “Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ diyorsak, ne dedim? Vakti saati geldiğinde TEKNOFEST’te bunu söyledim, bir gece ansızın gelebiliriz.” dedi.

Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın açıklamaları
Yunanistan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini ilk sayfalarından okurlarına duyurdu.

The Toc adlı internet sitesi, “Türkiye her düzeyde zorlukları tırmandırıyor: Atina’da Fransız kalkanı” başlıklı haberinde Erdoğan’ın ifadelerini aktardı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı, Atina’yı uyardı”
Haberde, “‘Bir gece aniden gidebiliriz’ diyen Türkiye Cumhurbaşkanı, ülkemizi önümüzdeki dönemde Ankara ile ne tür ilişkiler kurmak istediğini seçmek zorunda kalacağı konusunda uyardı.” denildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, 12 Eylül’de Paris’e giderek burada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme yapacağı belirtildi.

“Miçotakis-Macron görüşmesinin gündemini değiştirecek”
Miçotakis-Macron zirvesinde enerji krizinin ele alınmasının beklendiği belirtilerek, “Ancak son gelişmeler, görüşmelerin gündemini değiştirecek.” notu paylaşıldı.

CNN: Bir gece aniden gelebiliriz
CNN Yunanca, “Erdoğan: Bir gece aniden gelebiliriz” başlığıyla verdiği haberinde, Türk Cumhurbaşkanı’nın uyarısını yinelediğine dikkat çekildi.

Erdoğan’ın, Ankara’daki kabine toplantısından sonra, “Yunanistan bizim seviyemizde değil; siyasi, ekonomik ve askeri olarak eşit değil.” dediği anımsatıldı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkan turunun Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan’ı kapsadığı kaydedildi.

Kathimerini: Yunanistan’ı tehdit etti
Kathimerini, “Erdoğan ısrarcı: Yunanistan’ı yine tehdit etti” şeklindeki manşete yer verdi.

“Türk Cumhurbaşkanı, Ege’de Türk uçaklarının Yunan tacizi konusunda ısrar etti.” ifadesi kullanıldı.

Aynı haberde, “Bosna Hersek’e gitmeden önce konuşan Erdoğan, Ankara’nın NATO ile Türk F-16 savaş uçaklarının S-300 uçaksavar sisteminin radarı tarafından kilitlendiği iddiasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.” denildi.

Skai: Sabır tükendiğinde gereken yapılır
“Erdoğan, Yunanistan’a tehditleri artırdı: Sabır tükendiğinde gereken yapılır” diyen Skai televizyonu da Erdoğan’ın Bosna Hersek ziyaretinden fotoğraf paylaştı.

Haberde, “Türk Cumhurbaşkanı, doğrudan Yunanistan’ı işgal etmekle tehdit ediyor.” iddiası ortaya atıldı.

Atina’yı eylemleri konusunda uyardığı belirtilen Erdoğan’ın, “Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan’ın ben bildiğine inanıyorum.” ifadeleri aktarıldı.

YORUM

Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş! Ey Miço sende zerre kadar akıl yokmuş. Fransız’ın dolmuşa binen tez iner. Sen aslan yüreğimi yedin ne? Hangi yürekle  Türk’e kafa tutuyor, F-16’lılarına kilit atıyor, bütün teröristleri ülkende barındırıyorsun?

Bu da yetmezmiş gibi bütün adaları silahlandırıyorsun? Vaktini bekle sıra sana da gelecek demiştik. ama sen acele ediyorsun. Bu acelecilikle Yunan halkı için hayra alamet değil. Şimdilerde de Macron’un kuyruğuna takılmış tam gaz gidiyorsun. iyi yolculuklar sana. ama unutma ki Zelensky de senin gibi Fransa’nın ve diğer batılı ülkelerin kuyruğuna takıldı. Bak şimdi yalnızları oynuyor.

Türk’e dost olmak düşman olmaktan daha hayırlıdır. Bizden size hatırlatmamız. Vakit geçmeden adaları fabrika ayarlarına çeviriniz. Silahlanmadan kaçınınız. adaları boşaltınız. Birinci dünya savaşında Türk’e ödemediğiniz savaş tazminatını da 100 yıllık  faiziyle birlikte ödeyiniz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın