Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Levent Göktaş yakalandı

Levent Göktaş’ın Bulgaristan’da yakalandığı, Türkiye’ye iadesi için işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

18 Aralık 2002’de düzenlenen suikast ile hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu soruşturmasında, aralarında Levent Göktaş’ın da bulunduğu 9 emekli asker hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Yurt dışında olduğu değerlendirilen firari emekli Albay Levent Göktaş için Türkiye’nin talebi üzerine Interpol tarafından çarşamba günü kırmızı bülten çıkarıldı.

YAKALANDI

Göktaş hakkında, “tasarlayarak öldürme” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri verildi.

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Göktaş’ın Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde yakalandığı açıklandı.

İADE İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı’nın, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine yönelik işlemlere başladığı öğrenildi.

BAKAN SOYLU’DAN LEVENT GÖKTAŞ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Pakistan’daki temasları sırasında gazetecilerin sorusu üzerine Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş’ın, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’nin, Interpol’de icra kurulu üyesi olmasının ardından kırmızı bültenler ve Interpol takibi konusunda daha aktifleştiklerini belirten Soylu, Türkiye’den firar eden kanun kaçakları konusunda da birçok yerde başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“KİMSE BUNUN KOLAY OLDUĞUNU ZANNETMESİN”

Soylu, şu anda Türkiye’de dört veya daha fazla cinayetin zanlısı olan Barış Boyun’un İtalya’da, Binali Camgöz ve Deniz Camgöz’ün Karadağ’da, Serkan Kurtuluş’un Arjantin’de, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta yakalandığını aktardı.

Türkiye’nin sadece içeride değil dışarıda da takipleri gerçekleştirdiğini ifade eden Soylu, “Kimse bunun kolay olduğunu zannetmesin.

Çünkü bunlar ülkeden ülkeye geçiyor ve arkadaşlarımız bütün ülkelerde istihbari ağlarla ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile beraber bunu sağlamaya çalışıyor.” dedi.

“BULGAR GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN YAKALANDI”

Hablemitoğlu suikastının zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş’ın yakalanması sürecine ilişkin ise Soylu, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 4 gün önce Svilengrad şehrinde Levent Göktaş kaçak olarak Bulgar güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Biz bunu haber aldık. Hem Milli İstihbarat Teşkilatı hem biz, ben iki defa Bulgaristan İçişleri Bakanı’yla bu konuda görüştüm, Bulgaristan Büyükelçiliğimiz, Dışişleri Bakanlığımız, aynı zamanda Interpol birimimiz…

“SERBEST BIRAKILMIŞTI”

Orada yakalandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bundan Türkiye kamuoyunun bir bilgisi yok. Bir ödeme karşılığı, kendi iç kanunları çerçevesinde… Biz bunun üzerine tekrar yüklendik ve neticede dün akşam itibarıyla gözaltına alındı ve biyometrik verileriyle bizim aradığımız kişi olduğu belirlendi.

Ama bundan önce, orada olduğunu öğrenince Interpol üzerinden hemen kırmızı bülten çıkardık. 24 saat içerisinde kırmızı bülteni Bulgaristan makamlarına ve komşu ülkelerin makamlarına da iletmiş olduk.”

“İKİ TÜRLÜ YÖNTEM VARDIR”

Göktaş’ın yakalandığı haberinin dün akşam itibarıyla geldiğini belirten Soylu, bugün ilgili birimlerin Bulgaristan makamlarıyla görüşeceğini söyledi.

Levent Göktaş’ın iadesine ilişkin bilgi veren Soylu, “İki türlü yöntem vardır, bir deport yöntemi, deport edebilirler, ikincisi de mahkeme süreci. Hangisini tercih edeceklerse biz iki sürece de talibiz. Ama deport yöntemi bizim için daha basit bir süreç.

Mahkeme süreci biraz daha uzun bir süreç ama biz iki süreci de takip ediyoruz. Hem Arnavutluk’ta hem Bulgaristan’da hem Karadağ’da hem İtalya’da hem de Arjantin’de takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın