Fahrettin Koca: Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete’de yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili yaptığı paylaşımda söz konusu yönetmelikte anlaşılamayan noktaları sırasıyla anlatacaklarını söyledi.
Aylardır üzerinde çalışılan sağlıkçılara yönelik çalışmada nihayet son noktaya gelindi.

Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.”Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi”
Koca açıklamasında, “Resmi Gazete’de yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna Beyaz Reform diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustosa bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.”Sunulan en küçük hizmetin karşılığı olacak”
Koca, yönetmelikte yer alan maddeleri ise açıklayarak şu şekilde sıraladı: “Mahsuplaşma uygulamada tamamen kaldırılmıştır. Ne sabit ödemede ne de taban ödemede mahsuplaşma olmayacak. Hastanelerde bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacak. Sunulan en küçük hizmetin karşılığı olacak. Bir tek girişim bile, sağlık çalışanının teşvik ödemesine yansıyacak. Döner sermayede Taban Ödemesi ile yeni bir sabit ek ödeme oluşturuldu. 15 Ağustostan itibaren ödenecek olan taban ödemesi, Eylül itibariyle maaşla birlikte bordroda yer alacak.”Taban ödemesi memur maaş artışına göre düzenli artacak”
Taban ek ödemesi, yıllık izinde 12 gün için ve hastalık sebebiyle raporlu olma durumunda da geçerli olacak, kesilmeyecek. Taban ödemesi memur maaş artışına göre düzenli artacak, mahsup edilmeyecek. Böylece sağlık çalışanlarının aylığı, memur maaşı sabit ödeme ve taban ödemesinden oluşacak.”Poliklinik hizmetlerinin teşvikte ağırlığı artırılacak”
Eğitim kliniği başarısına göre asistanlara pozitif ayırımcılık yapılacak. Mesai sonrası görev yapan asistan hekimler ve hekim dışı personel ek ödemeden yararlanacak. Poliklinik hizmetlerinin teşvikte ağırlığı artırılacak.Çalışanların bireysel ve klinik iş yükleri, görev tanımları ve görev yaptıkları birim ile hizmetin elde edilme maliyeti dikkate alınacak. Döner sermaye ek ödemelerinde ülke genelindeki dengesizlik giderilip, adil paylaşım sağlanacak. Hastanelerin teşvik ödemesinde tahakkuk, kaynak kullanım verimliliği finansal sürdürülebilirlik ile kurum hedeflerine ulama gibi hususlar etkili olacak.

“Mesai sonrası çalışma…”

Normal doğumu teşvik amacıyla kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde ek bir teşvik uygulanacak. Özellikli hizmetler teşvik edilmeye devam edilecek. Mesai sonrası çalışma, günlük is yükü dikkate alınmak kaydıyla teşvik edilecek. Üniversitelerde olanlar dâhil bütün sağlık çalışanlarının sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine aktarılarak maaşa eklendi” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın