İpler gerildi!.. Çin, ABD ile ilişkilerini kısıtlıyor!

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin ardından ABD’ye karşı bir dizi kararlar alıyor. Çin yönetiminin kararları, ABD ile ilişkileri zayıflatacak ve ikili temasları da seyrekleştirecek.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tarafından gerçekleştirilen Tayvan ziyareti sonrasında ABD ile Çin ilişkileri daha da gerildi.

Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin yönetimi, ABD’ye karşı alacakları yeni önlemleri açıkladı. Çin yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre, atılacak yeni adımlar, ABD ile ilişkileri zayıflatacak ve ikili temasları da seyrekleştirecek.

Çin yönetiminin açıkladığı adımlar şu şekilde:

– Askeri saha liderleri arasında iletişimlere son verilecek

– Savunma Bakanlıkları tarafından yapılan ikili çalışma toplantıları bitirilecek

– Deniz güvenliği diyaloğu sona erdirilecek

– Yasa dışı göçmenlerin iadesi süreçleri durdurulacak

– Ceza yargılamasında yardım edilmesine son verilecek

– İklim görüşmeleri askıya alınacak

– Uluslararası suçlarla mücadelede iş birliği yapılmayacak–

Uyuşturucuyla mücadelede iş birliği yapılmayacak

Çin’in adımlarının uygulanması halinde, uluslararası siyasette Sovyetler Birliği sonrasında alışılan düzlemde ciddi değişikliklerin yaşanabileceği belirtiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın