Tayvan devletinin füze geliştirme sorumlusu otel odasında ölü bulundu

Çin’in Tayvan adasına yönelik tatbikat ve abluka harekatı devam ederken, Tayvan’ın füze geliştirme ve üretme projelerinden sorumlu yöneticisi 57 yaşındaki Ou Yang Li-hsing, kaldığı otelin odasında ölü bulundu.
Çin’e karşı yıllık füze üretimini 500’ün üzerine çıkarmayı ve son teknoloji füzeler geliştirmeyi hedefleyen Ou Yang Li-hsing, kaldığı otelin odasında ölü bulundu.

Yetkililer, Tayvan Savunma Bakanlığına bağlı füze geliştiricisi şirketin yöneticisi olan 57 yaşındaki Ou Yang Li-hsing’in ölüm sebebi için “kalp krizi” dedi. Tayvan basını, “kapıda zorlama yok” ifadesini kullandı. Ancak Tayvan emniyet güçlerinin “her ihtimali incelediği” bildirildi.

Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ou Yang Li-hsing, iş gezisi için gittiği adanın güneyindeki Pingtung vilayetinde hayatını kaybetti.

Şirket yetkilisinin başkan yardımcılığı görevini bu yılın başında üstlendiği, birçok füze projesinden sorumlu olduğu ifade edildi.

Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsünün, artan Çin tehdidi karşısında Tayvan ordusunun savaş kabiliyetinin artırılması için üretim kapasitesini bu yıl 2 katına çıkararak yılda 500’e yakın füze üretmeyi hedeflediği belirtildi.

ÇİN TATBİKATLARININ GÖLGESİNDE GELEN ÖLÜM

Ailesi, merhumun kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve daha önce de kalp krizi geçirdiğini aktardı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’in Tayvan adasını ziyaret etmesinin ardından Çin geniş çaplı tatbikat ve abluka harekatı başlatmıştı. Li-hsing’in ölümü, Çin’in bu tatbikatlarının gölgesinde geldi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın