Dmitry Peskov: Erdoğan ile Putin Suriye’yi görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, “Erdoğan ile Putin Suriye’yi de görüşecek. Türkiye’nin güvenlik endişeleri var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine Soçi’ye günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Soçi’de 5’inci kez görüşecek.

Görüşmede; Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştireceği olası operasyon, terörle mücadele, Suriye’deki son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Türkiye’nin çabasıyla oluşturulan tahıl koridoru konularının yanı sıra savunma sanayii ve enerji alanında işbirliği, Akkuyu Nükleer Santrali konuları masada olacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, açıklamalarda bulundu.

“Erdoğan ile Putin Suriye’yi de görüşecek, Türkiye’nin güvenlik endişeleri var”
Görüşmede, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ele alınıp alınmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Peskov, “Burada konuşulacak bir şey yok. Sözleşme çalışıyor ve bu sözleşme çok hem de çok önemli.” dedi.

“Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde olası operasyon düzenlemesi Rusya’yı endişelendiriyor mu?” sorusunu cevaplayan Dmitry Peskov, bu konunun görüşmede ele alınacağını söyledi.

Peskov, “Türkiye’nin güvenlikle ilgili meşru endişeleri var ve bunları dikkate alıyoruz. Ancak, Suriye’deki durumu istikrarsızlaştıracak ayrıca toprak ve siyasi bütünlüğüne tehdit oluşturacak eylemlere izin verilmemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dmitriy Peskov, Erdoğan ile Putin’in görüşmesinin ardından basın toplantısı planlanmadığını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın