Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı’nı İmamoğlu’na mı bırakacak?

CHP’de genel başkanlık özelinden gizli pazarlık iddiası yapıldığı iddia ediliyor. İddia doğru ise Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olması halinde partideki ayrılıkçı sesleri susturmak adına görevi İmamoğlu’na bırakacağı öne sürüldü.

CHP’ye yakın kulislerden edilen bilgilere göre, CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun  Cumhurbaşkanlığı adaylığı gerçekleşmesi halinde genel başkanlık koltuğuna İmamoğlu’nun oturacağı yönünde çok gizli pazarlıkların yapıldığı iddia ediliyor.

İddiaya göre, İmamoğlu ile yapılan gizli pazarlıklar sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan feragat ettiği, bu pazarlık sonucu  İmamoğlu’nun “adayımız Kılıçdaroğlu” dediği öne sürüldü.  Bir diğer iddia ise, HDP ile yakınlığıyla bilinen siyasi yasaklı Canan Kaftancıoğlu’nun da  6’lı masanın gizli ayağı HDP tarafının diretmesiyle  aday gösterilebileceği iddia edildi.

Canan Kaftancıoğlu’nun daya gösterilmesi halinde Meral Akşener ve Millet İttifakı’nın diğer  bileşenlerinin takınacağı tavır merak ediliyor. Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinden genel başkanlık koltuğundan çekileceği yönünde açıklamaları olmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın