Küstah Yunan bakan Dendias, yine Türkiye’yi hedef aldı!

ABD ile ortak tatbikat sonrası Girit’te konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye’yi hedef aldı. Dendias, ”Tüm müttefiklerle beraber Rusya’ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç” ifadelerini kullandı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Büyükelçisi George J. Tsunis, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı General K. Floros ve Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalia ile birlikte Girit Adası’ndaki Haymana şehrine gitti.

ABD’nin F-35 ve F-15 savaş uçaklarının da katıldığı “Poseidon’un Öfkesi 22” (Poseidon’s Rage 22) tatbikatı, 11 Temmuz’da Girit Adası’nda başlamıştı. Bugün ortak tatbikatın son gününde adaya giden ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’ye yönelik açıklamaları sürdürdü.

TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI!

Dendias, Ege Denizi üzerinde tatbikat yapan Yunan ve ABD savaş uçaklarının hedefinin bölgede barışı ve istikrarı korumak olduğunu söyledi. Türkiye’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmamasına atıfta bulunan Dendias, “ABD ve Yunanistan, Ukrayna’ya insani ve askeri yardımda bulunarak tüm müttefiklerle beraber Rusya’ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Tabi bir ülke hariç” dedi.

Yunan bakan, “Hareketli bölgemiz başka bir provokasyonu, saldırganlığı ve revizyoncu yaklaşımı kaldıramaz” diyerek Türkiye’yi hedef aldı.

TÜRKİYE’YE F-16 SATIŞINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yunanistan’daki üsleri aracılığıyla Doğu Akdeniz’deki varlığını hızla artıran ABD’nin Girit Adasındaki Suda üssüne F-35 ve F-15’lerin yerleştirileceğini duyurması, Yunanistan’ın saldırgan tutumunu gözler önüne sermişti.

Yunanistan, ABD’den F-35 savaş uçağı isterken bir yandan da Türkiye’ye F-16 satışını da engellemeye çalışıyor. ABD’deki Yunan lobisinin Türkiye’ye şartlı F-16 satışıyla ilgili tasarısı Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın