Ali Babacan: HDP ile diyaloğumuz var

HDP ile diyaloglarının bulunduğunu söyleyen Ali Babacan, gelecekte de iş birliği yapabileceklerini belirtti.
2023’te yapılacak seçimler yaklaşırken, muhalefette adaylık bilmecesi devam ediyor.

Bir yandan adayın kim olacağının hesabı yapılırken, diğer yandan da altılı masanın gizli ortağı HDP ile görüşmeler sürüyor.

HDP’nin de ikna olacağı bir aday çıkarmak isteyen altılı masa, gizli ittifaka ilişkin görüşmelerini CHP, Deva Partisi ve Gelecek Partisi üzerinden yapıyor.

Son olarak Karadeniz gezisi öncesi akşam saatlerinde uçakla Erzurum’a gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Palandöken Kayak Merkezi’nde bir otelde düzenlenen toplantıda parti yönetimi, STK temsilceleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Babacan, konuşmasının ardından basın mensupları ve STK temsilcilerinin sorularını cevapladı.

“Altılı masaya oturmakta birleşilmiyor”
Altılı masa ile ilgili bir soru üzerine Babacan, “Öncelikle şunu dikkata almamız lazım ki altılı masaya oturmakla bu siyasi partiler birleşip tek bir parti olmuyor. Ama biz ne yapıyoruz, uzlaşma ve matabakat kültürümüzün bir gereği olarak bu memkeletin meseleleri ile alakalı, acaba ortak çalışma alanları bulabllir miyiz diye bunu arıyoruz. Mesela parlementer sistem konusundaki çalışmayı ben çok kıymetli buldum. Çünkü farklı farklı ideolojilerin, farklı siyasi akımların temsil edildiği bir masada eğer ortak bir noktada buluşabiliyorsanız bu tüm Türkiye’nin ortak noktası olması açısından çok kıymetli.” ifadesini kullandı.

“HDP ile diyaloğumuz var”
Ali Babacan, HDP ile ilgili de şunları söyledi:

“HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de diyaloğu olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu iş birliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı masada HDP yok. Yani hiçbir toplantıya katılmadı. Şu gerçeği de görmemiz lazım. Bugünkü Anayasaya göre, bugünkü yasalara göre kurulmuş bir siyasi partinin ve belli bir kimliği belli bir iddianın temsilcisi olan bir partinin de demokratik sistemimizde yok görünmemesi lazım. Biz altılı masada iş birliği alanları tespit ediyoruz.

“İş birliği alanı olabilir”
İş birliği ile yapyoruz ama HDP ile diyaloğmuz var. İş birliği alanı olur mu, olmaz mı o ilerede başka konular. Şu anda bir şey söylemem zor. Fakat diyaloğun kendisini kıymetli biliyoruz. Bizim altılı masada olmamız ile ilgili olumsuz kanaatini beyan eden vatandaşımız da oluyor ama aynı zamanda, ‘aman bu çok önemli birliktelik oldu, bunu aman dikkat edin bozmamaya çalışın’ diyenlerde çok oluyor. Biz ikisini de çok önemsiyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın