Erdoğan ve Vladimir Putin görüşmesi başladı

Astana Zirvesi için İran’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirve öncesi bir araya geldi.
Astana Zirvesi için İran’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirve öncesi bir araya geldi.

Dünyanın merakla takip ettiği görüşmeden çıkacak kararlar merakla bekleniyor. Görüşmede ikili ilişkiler, Ukrayna’daki tahıl krizi, Suriye’ye olası askeri operasyon ve Ukrayna-Rusya arasındaki savaş ele alınacak.

Tahıl krizi konuşulacak
Ukrayna Savaşı ile birlikte yaşanan tahıl krizine Türkiye çözüm için öncülük etmişti. Moskova’da başlayan Karadeniz Tahıl Koridoru Zirvesi, Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’a taşınmıştı.Burada Erdoğan tahıl krizinin çözümü Rus lider Putin ile görüşeceğini ve sorunun çözümü için somut adımların atılacağını söylemişti.Suriye operasyonu masada

Görüşmede gündemin diğer maddesi ise Türkiye’nin Suriye’nin yapacağı askeri operasyon ele alınacak. Rus lider Putin askeri operasyonun gerekçelerini birinci ağızdan Erdoğan’dan dinleyecek.

Rusya- Ukrayna Savaşı görüşülecek
Görüşmede ayrıca 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi faaliyetleri de görüşülecek.

İki lider baş başa görüşme öncesi kameraların karşısına geçti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Görüşmelerimizin verimli geçeceğine inanıyorum”
“Son İstanbul görüşmelerinde rus heyetinin yaklaşım tarzı çok olumluydu. Burada alacağımız netice tüm dünyayı etkileyecektir. Ben şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin verimli geçeceğine inanıyorum.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın