Biden ailesinde aile boyu gaf yarışı var! Jill Biden Latinleri takoya benzetti!

Teksas’ta konuşma yapan ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden Latinlere tako benzetmesi yaptı.
ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden da gaf yapmakta eşinden geri kalmıyor.

Jill Biden, dün Teksas’ta bir konferansa katıldı.

“Takolar kadar benzersizsiniz”
Konfesranstta Latinlere, “Bronx’taki küçük marketler kadar belirgin, Miami’deki çiçekler kadar güzel ve burada San Antonio’daki kahvaltılık takolar kadar benzersizsiniz.” şeklinde hitap etti.

“Biz tako değiliz”
Bunun üzerine Ulusal Hispanik Gazeteciler Derneğinden yapılan açıklamada, Biden’a “Biz tako değiliz.” diye tepki gösterildi.

Açıklamada, “San Antonio’daki Latinlerin benzersizliğini göstermeye çalışırken, kahvaltılık takoları kullanmak, kültürel bilgi birikimi ve bölgedeki Latin çeşitliliğine dair hassasiyet yokluğunun bir göstergesidir.” ifadesine yer verildi.

Latinlerden özür diledi
Gelen bu tepkinin ardından Jill Biden’ın Sözcüsü Michial LaRosa, Twitter’dan “Jill Biden, Latin toplumuna yönelik saf hayranlık ve sevginin ötesinde bir amaçla söylemediği sözlerinden dolayı özür diliyor.” paylaşımında bulundu.

Öte yandan Jill Biden’ın böyle bir yorumu, eşi Joe Biden’a en az destek veren demografik grubun Latin Amerikalılar olduğunun ortaya konmasından kısa süre sonra yapması da dikkati çekti.

Latinler Biden’dan memnun değil
Quinnipiac Üniversitesinin yayımladığı bir ankette, Latin seçmenlerin sadece yüzde 26’sı Biden’ın performansından memnun olduğunu bildirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın