İran’daki üçlü zirveye Erdoğan, Putin ve Reisi katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 19 Temmuz’da İran’da bir araya gelecek. Görüşmede Suriye konuşulacak.
Bir yandan Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş, diğer yandan akaryakıt ve tahıl krizi, üstüne bir de mülteci sorunu…

Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu sıkıntıların konuşulacağı bir zirve yaklaşıyor…

Tarihi zirve 19 Temmuz’da
19 Temmuz’da İran’da yapılacak olan zirveye Türkiye, Rusya ve İran katılım sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bu zirvede görüşecek.

Putin ile Erdoğan arasında üst düzey temaslar
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in gelecek hafta Tahran ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Gazetecilere konuşan Peskov, “Üçlü görüşmenin yanı sıra elbette ikili görüşmeler de olacak. Dün Putin ile Erdoğan arasında üst düzey temasların olacağını bildirmiştik. Bir görüşme orada da olacak.” dedi

“Suriye’ye istikrar getirilmesi süreci”
Üçlü görüşmenin Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında olacağı bilgisini veren Peskov, “Tahran ziyareti için hazırlık yapılıyor. Astana sürecinin garantör ülkelerinin liderleri arasında burada bir görüşme yapılacak. Bu bilindiği üzere, Suriye’ye istikrar getirilmesi süreci kapsamında.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın