DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı kaldırıldı

Polise çeşitli saldırılarda bulunan DBP’li Aydeniz’in dokunulmazlığı, CHP ve HDP’nin red oyuna karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi.
Terör örgütü PKK sempatizanlarından oluşan grubun, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a destek yürüyüşünde polise zorluk çıkarak DBP’li Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz görevi başındaki polis memuruna saldırıda bulunmuştu.

Bebek katili Öcalan için polise kalkan oluşturan HDP’li vekillerin yanındaki Aydeniz, polise yumruk attı.

Olay, ilgili birçok siyasi partiden tepki toplarken, terör destekçisi şahısların TBMM’de bulunmaması için de çağrılar yapılmıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise polise karşı saldırıda bulunan Aydeniz için “Bir milletvekilinin polise tokat atması çok çirkin. Bu hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlığı kaldırıldı
Edinilen son dakika gelişmesine göre, TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi.

CHP ve HDP’den ret oyu
Bir diğer yandan bebek katili Öcalan lehine slogana atıp, polis ekiplerine türlü saldırılarda bulunan Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına, CHP ve HDP’den ret oyu geldi.

2 partiden ret oyu gelse de, söz konusu vekilin dokunulmazlığının kaldırılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir polisi ısırdı
Saldırganlıklarıyla gündeme gelen sözde vekil, 2019 yılında da bir polisi ısırmıştı.

Yine bebek katili Öcalan için yürüyüşleri engellenen sempatizanlar, ekiplerce durdurulmaya çalışırken, Salihe Aydeniz bir polisin kolunu ısırmıştı.

Arbedede kolunu Aydeniz’e kaptıran polis, hastaneye giderek polise 10 günlük iş göremez raporu almıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın