Kim bu provokatörler? Antalya’da liseliler Kur’an-ı Kerim’i tekmeledi

Serik ilçesinde bir lisede gençler, Kur’an-ı Kerim’i tekmeledi. O anlar kayda alınırken görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Öğrenciler disiplin kuruluna sevk edilirken, soruşturma açıldı.
Antalya’nın Serik ilçesinden yansıyan bir görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bir lisede bulunan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık görenlerin tepkisini çekti.

Kur’an-ı Kerim’i tekmelediler
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir öğrenci Kur’an-ı Kerim’i havaya atarken diğer öğrenci ona tekme atıyor.

Başka bir öğrenci ise o anı cep telefonuyla kayda alıyor.

Disiplin kuruluna sevk edildiler
O anlarda Kur’an-ı Kerim’in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor.

Görüntülerin yayılmasının ardından okul yönetimi acil olarak toplandı.

O öğrenciler, disiplin kuruluna sevk edildi.

Okul hakkında idari soruşturma başlatıldı
İHA’nın haberine göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiği, 4 öğrencinin disipline sevk edildiği ve okul hakkında da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bakan Özer: Gerekli cezaları vereceğiz
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya’nın Serik ilçesinde bir lise öğrencisinin Kur’an-ı Kerim’e tekme atmasıyla ilgili konuştu.

Bakan Özer, “Bugün bir okulda lise öğrencisinin kutsalımıza yaklaşımını kabul etmemiz mümkün değil. Bakanlık olarak bunları tolere etmemiz mümkün değil. Hele bir kutsal kitaba böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hem valilerimiz gerekli incelemeleri başlattı hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak hemen müfettişimizi gönderdik. Gerekli tüm incelemeleri yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmaları başlattı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak devletiyle, milletiyle barışık, milletinin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken bu şekilde yaklaşımların, kutsalımıza, Kur’an-ı Kerimimize, böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Gerekli cezaları vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek: Mali kaynaklar daha verimli alanlara yönlendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte Türkiye’de yerel …

Bir yanıt yazın