Fiat Doblo artık İspanya’da üretilecek

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretiminin artık İspanya’daki Vigo fabrikasında yapılacağı açıklandı.
2000 yılından beri Türkiye’de üretilen Fiat Doblo’nun yeni dönemde adresi değişti.

Bugüne kadar 2 milyon adedin üzerinde üretilen ve Türkiye’de en çok tutulan araçlardan olan Doblo’nun üretim yeri artık yurt dışı…

İspanya’da üretilecek
İtalyan-Amerikan FCA ve Fransız PSA’nın ortak girişimi Stellantis Grubu, Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimini, İspanya’daki Vigo fabrikasına kaydırma kararı aldı.

KAP’a bildirildi
Tofaş, aracın üretiminin 2023 sonuna kadar uzatılmasını talep edeceği belirtilirken, firmanın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, yeni üretim yeri bilgisi paylaşıldı.

TOFAŞ açıklama yaptı
Konuya ilişkin TOFAŞ’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fiat (Stellantis Grubu) tarafından, 6 Haziran 2022 tarihli basın açıklaması ile yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis’in İspanya’daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Diğer taraftan, 23.10.2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar Tofaş fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli’nin klasik otomobil koleksiyonundan bir araç daha eksildi

Klasik otomobillere tutkusuyla tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’a 1982 …

Bir yanıt yazın