PKK’lı teröristlerin Tel Rıfat ve çevre köylerde hazırlık görüntüleri

Mehmetçik’in harekat için gün saydığı Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat’taki PKK’lı teröristlerin tünel kazıp silah sakladığı anlar drone ile görüntülendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ülkenin güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan tetör koridoruna karşı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatlarının ardından yeniden hazırlık içinde.

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kapsamda Türkiye’nin bölgede gerçekleştirdiği operasyonlarla oluşturulan güvenli bölgelere saldırılarından vazgeçmeyen YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç’i işaret etti.

Her an harekatın başlaması beklenirken bölgedeki hain teröristler de hazırlık yapmaya başladı.

Tünel kazıp silah saklıyorlar
Terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tünel kazıp silah saklıyor.

Yerel kaynaklar Tel Rıfat ve çevresindeki köylerde tüneller kazan, bölgede silah ve tanklar saklayan terör örgütünü havadan görüntülediğini bildirdi

Sivil köylerde kazdıkları tünellerin etrafındaki YPG/PKK’lı teröristler, kameralara yansıdı.

Tel Rıfat’taki son durum
Halep’in Tel Rıfat ilçesi, Rusya’nın hava desteğiyle Şubat 2016’da YPG/PKK’lı teröristlerin eline geçmişti.

YPG/PKK, buradan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

YPG/PKK, Tel Rıfat’ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, bu kişiler Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın