Karadeniz’de doğalgaz için boru serpecek gemi Çanakkale Boğazı’ndan geçt

Karadeniz’de bulunan doğalgazın taşınması için sığ denizlere boru serpecek olan “Castoro 10” gemisinin Çanakkale Boğazı’ndan geçtiği duyuruldu.
Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin kıyıya çıkarılması için denizde sondaj gemilerinin faaliyetleri sürerken karada da yeraltı borularının döşenmesine başlandı.

Bu aşamada Karadeniz’de bulunan doğalgazın taşınması için sığ denizlere boru serpecek olan “Castoro 10” isimli gemi Karadeniz’e doğru yol alıyor.

Castoro 10, Çanakkale Boğazı’ndan geçti
İHA’nın haberine göre Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için sığ denizlerde boru serpme işlemini yapacak olan Castoro 10 isimli gemi Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Gemi, sığ denizlerde boru serpme işinde kullanılacak
Sığ denizde boru serpme işlemini yapacak olan Castoro 10 isimli gemi saat 11.30 sularında Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Saat 13.40 sıralarında Çanakkale önlerinde olan gemi, Kilitbahir Kalesi ve “Dur Yolcu” yazısı önünden ilerleyerek Boğaz’ın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu döndükten sonra Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

170 kilometre boru döşenecek
Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için yaklaşık olarak 170 kilometre boru döşenecek. Sığ deniz bölümünde bulunan boruların serpilmesi ve belli bir mesafeye kadar boruların deniz tabanına gömülmesi işini İtalyan şirket Saipem’e ait Castoro 10 isimli gemi gerçekleştirecek.

Boru serpme işine temmuz ayında başlanacak
Temmuz’da başlayacak olan boru hattı döşeme işleminin yaklaşık 5 ay sürmesi ve 2023 yılından itibaren ana dağıtım hatlarına doğalgazın aktarılması bekleniyor.

Çanakkale Köprüsü’nün altından geçti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından, bölgeye ulaşmak üzere geçiş yapan, Danimarka bayraklı 73 metre boyundaki “Maersk Tracker” isimli açık deniz tedarik gemisi tarafından çekilen Bahama bayraklı “Castoro 10” adlı gemi, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün altından geçip Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın