Kaftancıoğlu’na 3 ayrı suçtan toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını verdi. Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları onayan Yargıtay, 2 davayı ise düşürdü. Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezaların onanması üzerine tüm milletvekillerini İstanbul il binasına çağırdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davaların sonuçları belli oldu.

3 ayrı suçtan toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.

Canan Kaftancıoğlu, şu suçlardan ceza aldı:

  • Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 9 ay,
  • kamu görevlisine hakaretten 1 yıl 6 ay 20 gün,
  • Türkiye Cumhuriyeti devletini alanen aşağılama 1 yıl 8 ay

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul’da toplanın talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, Kaftancıoğlu’nun cezalarının onanması üzerine harekete geçti. Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerine Twitter üzerinden bir çağrı yaparak hepsini İstanbul’daki il başkanlığı binasına çağırdı.  CHP Lideri paylaşımında, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın.” ifadelerine yer verdi.

Kararı yolda öğrendi
Kaftancıoğlu haberi Ankara’da katıldığı Fazıl Say’ın babası Ahmet Say’ın cenazesinden İstanbul’a dönerken aldı. Kaftancıoğlu ilk açıklamasını Twitter’dan paylaştığı video ile yaptı. Kaftancıoğlu paylaşımında, “Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet.

“Çalışmaya devam edeceğim”
Bundan dolayı merak edeni, arayan soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi İstanbul’a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek götüreceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak.” ifadelerine yer verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Onursal Adıgüzel’den eşine kıyak

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı …

Bir yanıt yazın