Rusya: Ukrayna müzakere sürecini yoğunlaştırmaya eğilimli değil

Müzakere süreci kapsamında Ukrayna’ya taslak bir belge ilettiklerini söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şimdi Kiev yönetiminin yanıtını beklediklerini dile getirdi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik açtığı savaşta ikinci ayın bitmesine kısa bir süre kaldı.
Her iki taraf da ağır kayıplar verirken, bir türlü uzlaşmaya yanaşmıyor.
‘Ukrayna’nın yaklaşımı sürekli değişiyor’
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün son gelişmelerle ilgili başkent Moskova’da gazetecilere açıklama yaptı.
Ukrayna tarafının müzakerelerdeki yaklaşımını sürekli değiştirdiğini öne süren Peskov, bu durumun müzakereleri olumsuz yönde etkilediğini savundu.
“Taslak belgemiz Ukrayna tarafına iletilmiştir”
Peskov, “Şu anda kesinlikle net ve ayrıntılı ifadeler içeren taslak belgemiz Ukrayna tarafına iletilmiştir. Top onlarda, bir cevap bekliyoruz.” dedi.
“Müzakere sürecini yoğunlaştırmaya eğilimli değiller”
Alınan bilgilere göre Ukrayna’nın yanıtına ilişkin bir süre sınırı olup olmadığına yönelik bir soruya da cevap veren Peskov, “Ukrayna tarafına bağlı. Ukrayna tarafındaki gelişmeler arzu edilen düzeyde değil. Ukraynalılar müzakere sürecini yoğunlaştırmaya pek de eğilimli değiller.” yanıtını verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın