Malatya’da 5.2 şiddetinde korkutan deprem!

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge olduğunu açıkladı. Depremin Adıyaman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, saat 17.02’de ve 6,72 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin Adıyaman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

Pütürge’de geçtiğimiz Kasım ayında aynı bölgede 4,7 büyüklüğünde deprem olmuştu. VALİ BARUŞ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Aydın Baruş, şu an için olumsuz bir durum olmadığını söyledi. AFAD’dan yapılan açıklamada da depremden sonra olumsuz ihbar alınmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın