Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na grup toplantısındaki sözleri ve kendisiyle ilgili Twitter paylaşımları nedeniyle 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyor.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’na yönelik birçok eleştirisi, şimdiye kadar  dava sonucundan da anlaşıldığı üzere, ahlaki sınırların dışına çıkarak hakaret ve aşağılamaya ulaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu söylemlere karşı hukuk yolunu kullanarak hakkını arıyor.

1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Şimdiye kadar sayısız  kez Kılıçdaroğu’nu tazminata mahkum eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatları aracılığı ile yeni bir dava açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Mart’ta grup toplantısında yaptığı konuşma ve 31 Mart’taki Twitter paylaşımları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, yazılı açıklama yaptı. Aydın, 1 milyon liralık manevi tazminat talep ettikleri Kılıçdaroğlu hakkında “ihtiyati tedbir”e de başvurduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişilik haklarına yönelen saldırının önlenmesi ve kişilik haklarının korunması amacıyla davalının söz konusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulmasını istediklerini bildirdi.

Aydın “Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Nisan tarihli ara kararı ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek TMK 24. ve 25. maddeler kapsamında kullandığı ifadeler nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar vermiştir.” ifadesini kullandı.

Daha önce partililer arasında toplanarak ödenen bu mahkumiyetler, bu davanın da Erdoğan tarafından kazanılması halinde CHP’yi zorlayacak gibi görünüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın