Biden, barış yerine ateşle oynuyor, “Putin yargılanmalı” diyor!..

Türkiye’nin barış umutlarını suya düşürmek isteyen ABD, savaş için elinden geleni yapmaya devam ediyor. İşte bunun  en büyük kanıtı olarak ABD Başkanı Joe Biden, Rus Lider Vladimir Putin’in “savaş suçları” nedeniyle yargılanması için çağrı yapması

“Dünya gündeminde, Rus ordusunun Ukrayna’nın Buça kentinde sebep olduğu görüntüler var.” diyen ABD’nin  ve Ukrayna tarafının kentte yaşayan yüzlerce sivilin öldürüldüğü öne sürülürken, Moskova ise iddiaları reddediyor.

Vladimir Zelensky, bugün son durumu görmek için gittiği Buça’da, yaşananları ‘savaş suçu’ olarak değerlendirirken benzer bir açıklama da ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi.  Joe Biden, açıklamasıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef aldı.

“PUTİN YARGILANSIN”

Putin’in bir savaş suçlusu olduğunu söyleyen Joe Biden, “Savaş suçları konusunda bir yargılanma talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA

Biden, Buça’daki saldırının ardından Rusya’ya yeni yaptırımlar getireceklerini de vurguladı. Putin’in yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğinin altını çizen Biden, “Rusya’ya daha çok yaptırım uygulayacağız.” dedi.
Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan’da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı. Kiev yakınlarındaki kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hatay’da 269 kişiye mezar olan “Cennet’ten cehenneme” davası başladı!

Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satılan ve depremde 269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans davasında …

Bir yanıt yazın