TÜED Yüreğir’deki tefecilerin arkasında kim var? Kim bu tefeciler!…

Türkiye Emekliler Derneğinde neler oluyor merak ediyorum açıkçası! Kuruluş gayesi emeklinin sorunlarını çözmek, kayıp olan haklarını aramak olan derneğin emeklinin sırtından vurgun yapması,adının hep pis işlerle anılması yüreğimi sızlatıyor.

Balık baştan kokar misali, TÜED Yüreğir Şubesi ile ilgili onlarca şikayetin Genel Merkeze gitmesi, genel merkezin de şikayetler konusunda sessiz kalarak gerekli yaptırımları uygulayamayarak vurguna talana göz yumması sizce aferin iyi yapıyorsun, soyguna devam et anlamına gelmiyor mu? Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir şubesine 2 defa başkan adayı olarak emekliye hizmet gayesiyle yola çıktık. Aman Allah’ım sen misin aday olan. Beni tarikatçı yaptılar, PKK’lı yaptılar, sahtekar yaptılar, dahası ırkçılık ve bölgecilik yaparak bölgesel milliyetçilik tasarladılar.

Oysa benim bu isnat edilen suçlamalarla uzaktan yakından hiçbir dahilim olmadı. Oğlumun birinin adı Alperen, diğerinin adı Oğuzkaan’dır. Böyle bir babanın PKK’lı olması mümkün müdür? Benim milliyetçiliğimi de, vatanseverliğimi de dürüstlüğümü de sorgulayacak bir babayiğit yoktur.

Şimdi merak ediyorum. Irkçılık ve bölgecilik yaparak emeklinin oylarıyla emekliyi soymasına vesile olanlar, iftiralarla fakir fukaranın ve garip gurebanın hakkının yenmesine oylarıyla ve hemşericilik yoluyla aracılık edenler, bizim hırsızımız Elazığlıdan daha iyidir diyenler bu çirkin iddia ve tablo karşısında utanabilecek misiniz?

Yüzünüz düşecek mi? Bu kadar açık suçlamalarla ortada olan mağduriyetlerden dolayı 23 kişinin gözaltında olması keza onlarca kişinin yüzde 45 nispetinde faizle para satılmasına aracılık ettiği iddia edenlerin neyi ile övüneceksiniz? Bölgesel hırsızlığıyla mı, yada bölgesel milliyetçiliği ile mi?  Yoksa 130 emekli vatandaştan 11 milyon lira aldığı öne sürülen 23 zanlının heykelini mi dikeceksiniz.

Yapmayın etmeyin!

Fanatizm kötü bir hastalıktır. Fanatizm;  şiddeti, kin ve nefreti arttırır. Ne din, ne milliyetçilik ne de bayrak ve vatan sevgisi kimsenin tekelinde değildir. Şunu asla unutmamak gerekir hile ile iş gören, minnet ile can verir. Biz bu ikilemi gördük ve TÜED genel merkezine gerekli uyarıyı yaptık. Genel merkez bu söylediğimiz her hakikati görmezden geldi. Dernekler masası da gerekli uyarıları yaptı. Ne acıdır ki TÜED genel merkezi tınlamadı. Kurumsal bir yapıda olduğunu iddia eden dernek yönetimi, hiçbir şubesini denetlemedi. Bildiğimiz odur ki rekabet kaliteyi, kalite de kurumsallaşmayı beraberinde getirir.

Kurumsal kimlikten uzak, TÜED Yüreğir Şube başkanı A.Ç, hakkında daha önceleri evrakta sahtecilik, harcamalarda usulsüzlük, şubeye ait belge ve kayıtlar ile 17.02.2019 tarihli genel kurul toplantısına ait oy pusulalarını denetçilere sunulmaması sebebiyle şube yetkilileri hakkında 5253 sayılı dernekler kanununun 32.nci maddesinin (c) ve (k) bentlerine göre yapılan harcamalardaki usulsüzlükler sebebiyle de şube yetkilileri hakkında 5253 sayılı dernekler kanununun 32. Maddesinin (f) bendine göre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suç duyurusunda bulunulması üzerine 2021/78659 soruşturma numaralı dosyası ile derdest soruşturmasının bulunmasına rağmen TÜED genel merkezinin ilgili şube hakkında işlem yapmamasını çok manidar buluyorum.

Anladığım ve çok anlamlı bulduğum bir gerçek vardır. Oda para ve insan arasındaki karşılıklı ilişkidir. İnsan paranın sahtesini yapar ama para da insanın sahtesini böyle teşhir eder.  Emeklinin sırtında geçinenler, biz olmazsak emekli aç kalır diyenler, emeklinin odun-kömür üzerinden soyulmasına göz yumanlar, emekliyi sade ekmeğe muhtaç edenler sizlere çok üzülüyorum. Çünkü sizler bu karaktersizlerin, emeklinin sırtından geçinmelerine göz yumarak suç ve günahlarına ortak oluyorsunuz. Allah devlete zeval vermesin. Bu devletin sopası hep bu tür soysuzların ensesinde oldu. Bura da devlete ve ilgili kurumlarına çağrımdır. Tefecilik yapan, fakir fukaranın ekmeğine göz diken, adı hep pis işlerle anılan bir kurumun adı Türkiye ile başlamamalıdır. Bu isim derhal iptal edilmelidir.

Son sözüm şudur: Kendini kaliteli gibi göstermeye çalışanlar unutmasın ki; kuyumcudaki sahte altın gibisiniz, görünüş mükemmel ama ederiniz yok. Emekliyi odun-kömür üzerinden tefeciye mahkum edenler, sözüm sizedir. Kısa mesajlarda bile 160 tane karakter var ama sizde bir tane karakter bile yok! Ne kadar acı değil mi? Adınız emekli derneği olsa bile!..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın