Ukrayna ve Rusya barış için Türkiye’de

Rusya-Ukrayna müzakere heyetleri bugün, Türkiye’nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi.
Rusya’nın Ukrayna topraklarına askeri müdahalesi ile başlayan savaşta bir ay geride kaldı. Yüzlerce can kaybı, binlerce yaralı ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düştüğü savaşta Ukrayna şehirleri adeta yerle bir oldu.

Birçok noktada savaşlar devam ederken iki taraf arasında ateşkes ve barış için müzakereler başladı. Belarus-Ukrayna sınırındaki ilk görüşmelerin ardından çevrim içi bir dizi müzakere görüşmesi daha yapıldı.

ANTALYA’DA BAKAN DÜZEYİNDE GÖRÜŞME
İki ülke arasındanki en yüksek seviyede görüşme ise Türkiye’nin öncülüğünde Antalya’da gerçekleşti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) bir araya geldi.

TÜRKİYE İKİNCİ KEZ EV SAHİBİ

Dünya çapında büyük ses getiren bu görüşmeyle Türkiye’nin barış ve diplomasi çabası takdir topladı. Türkiye, bugün yine barış için ev sahipliği yapıyor . Müzakereler için dün akşam saatlerinde Türkiye’ye gelen Rus ve Ukraynalı heyetler, bugün İstanbul’da bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI HİTAP ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buluşmadan önce taraflarla ayrı ayrı görüşerek salonda toplantı başlamadan önce de taraflara aynı anda hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’a hareket etmek üzere Dolmabahçe’den ayrılması ile müzakere görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kalmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, …

Bir yanıt yazın