Ukrayna’da 2. Dünya Savaşı’ndan kalma sığınaklar, bu kez Rus saldırısına hazırlandı

Lviv’de 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve daha sonra kapatılan Ivan Franko Parkı’nda bulunan sığınak yeniden açıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 17. gününde de devam ederken, ülkenin birçok kentinde Rus ordusuna karşı direniş, çeşitli şekillerde sürüyor.

Ukrayna’nın doğu illerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken batı illerinde de muhtemel bir Rusya saldırısına karşı hazırlıklar sürüyor.

2. DÜNYA SAVAŞI’NDAN KALMA SIĞINAK AÇILDI

Son olarak 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve daha sonra kapatılan Ivan Franko Parkı içerisinde bulunan bir sığınak yeniden kullanıma açıldı. Oldukça uzun olan sığınakta bütün hazırlıklar yapılırken, sığınağın içi yeniden temizlendi.

MUHTEMEL SALDIRIDA KULLANILACAK

Oturma banklarının yerleştirildiği sığınağa, elektrik tesisatı da çekildi.  Şuan için boş tutulan ancak muhtemel bir saldırıda kullanılacak olan sığınak, Lviv’de artan tedirginliği gözler önüne seriyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın