Bahçeli’den tarihi zirve yorumu: Başkan Erdoğan iki ülke arasında titiz davranmıştır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 2 ülke arasında mümkün olduğu kadar titiz davranmıştır. 2 ülkeden savaşı sonlandırmasını istemiştir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde “Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Antalya’daki tarihi zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Türkiye barış yolunda çok başarılı bir adım atmıştır. Bazı kesimler Türkiye’nin diplomasi atağını hazmedemiyor” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“TOPLUMDA GELİŞECEK UMUDU ŞİMDİDEN SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR”

“Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya’da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplanın 9 Mart’ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır. Bu toplantı önemli olmuştu, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye’de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Sonuç vermesini istememektedirler. Bazı gazetelerde barış gerçekleşmedi, olumsuz ifadelerle toplumda gelişecek umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir.

RUSYA – UKRAYNA SAVAŞI

Devlet Bahçeli: (Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili) Sayın Cumhurbaşkanımız, 2 ülke arasında mümkün olduğu kadar titiz davranmıştır. 2 ülkeden savaşı sonlandırmasını istemiştir. Bu çerçevede telefon görüşmesi şeklinde faaliyetlerini sürdürmüştür.

AYÇİÇEK YAĞI GEMİLERİ

23 gemi Türkiye’ye yağ getiriyor. Türkiye’de yağ yoktur denerek tüm marketlere hücum edilmiştir, yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır.

KILIÇDAROĞLU’NA SORULAR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı imzasız makalelere aldırış etmez, gerçekçidir. İmza attı mı atmadı mı onu 6 ortağına sormak lazım.

(Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti ile ilgili olarak) Devlet Bahçeli: Orada çok aşırı vaatlerde bulunulmuştur. Ve o vaatler karşısında CHP Genel Başkanı, ‘bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, ne biliyorsanız sorun’ demiştir. Ben de twitterdan 5 soru sordum. Bunların cevabını önce 6’lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın.

ABD’YE MESAJ

Doğru bir yaklaşım değil, savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmemek lazım. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir. Dünyanın ABD’ye soracağı çok konu vardır. Batı emperyalizminin çerçevesinde bulunan ülkeleri tahrik ederken Türkiye’yi de buna dahil etmek istiyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın