Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile 45 dakika görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşında 2 hafta geride kalırken, Türkiye’nin bu konudaki diplomasi trafiği devam ediyor.

ERDOĞAN, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, başta tüm dünyanın gözünü çevirdiği Ukrayna-Rusya savaşı olmak üzere, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

ANTALYA’DAKİ GÖRÜŞMENİN BİLE DİPLOMATİK ZAFER OLDUĞUNU VURGULADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden’a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’la görüşmesinde Antalya’daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden’a savunma sanayisi alanında Türkiye’ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının çoktan geldiğini de dile getirdi.

Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray Sözcüsü Psaki’nini yaptığı açıklamada; Erdoğan ve Biden’ın “yapıcı” bir görüşme gerçekleştirdiğini, Biden’ın Türkiye’nin bugünkü diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın