Akar: Rusya’nın beklettiği gemiler en kısa zamanda Türkiye’ye gelecek

Bakan Hulusi Akar, Rus limanlarında bekletilen Türk gemileriyle ilgili konuşarak ilerleyen saatlerde olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 14’üncü gününe girdi…

İki ülke arasında yaşanan kriz küresel ticareti de vurdu.

Rusya’nın ihracat gemilerinin geçişine izin vermemesiyle Türkiye, yağ ve buğday ithalatında problem yaşamaya başladı.

Bunun üzerine hemen harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin’le görüşerek konuyu gündeme getirdi.

HULUSİ AKAR SON DURUMU PAYLAŞTI

Görüşmeden olumlu sonuçlar elde edilirken, bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan yeni bir açıklama geldi.

“OLUMLU GELİŞMELER BEKLİYORUZ”

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesine değinen Bakar Akar, “Sayın Şoygu ile olumlu, yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Birinci konu genel anlamda ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi, barış ve huzurun gelmesi, diğer taraftan da Türkiye’nin Ukrayna’daki iki uçağının güvenliği. Aynı zamanda Rus limanlarında gemilerimiz var. Onların da bir an önce daha önce planlandığı şekliyle güvenli bir şekilde Türkiye’ye gönderilmesi, gelmesi. Önümüzdeki saatlerde, günlerde bu konularda olumlu gelişmeler bekliyoruz.” diye konuştu.

“RUSYA GEREKLİ GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK”

Gemilerin Türkiye’ye gelirken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının refakatinde olmayacağını söyleyen Akar, “Ticaret gemilerinin gelmesi konusunda gerekli güvenliği Rusya tarafı sağlayacak.” dedi.

“GEMİLER EN KISA ZAMANDA GELECEK”

Akar, “Bir takvim var mı?” sorusunu karşılık ise “Mümkün olan en erken zamanda.” yanıtını verdi.

Gemilerin sayısına yönelik soru üzerine de Akar, “Ticari olarak daha önce anlaşması yapılan bir miktar gemi var. Onun dışında hem Rus hem Ukrayna limanlarında Türk bandralı gemiler var. Onlar Rus limanlarındakilerle ilgileniyorlar. O konuda gayet yapıcı, olumlu cevaplar aldık.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Barzani Başkan Erdoğan’ı Erbil’de kırmızı halıda karşıladı!

Bağdat’taki resmi görüşmelerini tamamladıktan sonra Erbil’e geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani …

Bir yanıt yazın