Erdoğan ısrar edince Putin ‘olur’ verdi! Antalya’da Rusya-Ukrayna Zirvesi

Antalya’da Türkiye’nin gözlemciliğinde Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak görüşme kararının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus lider Putin’e önerisi ve ısrarı sonucu alındığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin üstünden 12 gün geçti. Diplomatik çabalarını sürdüren Türkiye, barış umudu doğuran en önemli adımı attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla 10 Mart Perşembe günü Antalya’da üçlü bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

ERDOĞAN’IN ISRARI PUTIN’İ YUMUŞATTI

Üçlü zirve konusu, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde netleşti.

Görüşmede Erdoğan’ın, “İki ülkenin dışişleri bakanlarının buluşmasına ev sahipliği yapalım” önerisi ve ısrarı üzerine Putin de olumlu yaklaşım sergiledi. Rus lider daha sonra Lavrov’a “görüşün” talimatı verdi.

HER KONU KONUŞULACAK

Zirve tek bir konuya indirgenmeyecek; Rusya-Ukrayna arasındaki tüm sorunlar ele alınacak. Buna Kırım, Donbass ve özellikle Putin’in eleştirdiği Ukrayna’nın NATO’ya girerek Rusya için tehlike oluşturacağı iddiası da dahil.

UKRAYNA VE RUSYA: MASADA TÜRKİYE DE OLSUN

Ankara zirve için “ikili de görüşebilirsiniz” seçeneğini sundu. Ancak iki taraf da Türkiye’nin gözlemci olarak masada olmasını istedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İsmailağa Cemaati, “Cübbeli’ye tarikat dışısın” diyerek dışladılar

İsmailağa Cemaati’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı cemaatten ihraç ettiklerini açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet cephesinden yapılan açıklamada, …

Bir yanıt yazın