Hayalet lakaplı Ukraynalı pilot, tek başına 6 Rus uçağını vurdu iddiası!

Ukrayna ile Rusya’ya bağlı birlikler arasında yaşanan çatışmalar zaman zaman şiddetleniyor. Birleşmiş Milletler’e göre, Rusya’nın Ukrayna’da düzenlediği saldırılarda 64 sivil hayatını kaybetti, 176 sivil yaralandı.

Çatışmalar, Ukrayna güvenlik güçlerinin kontrolündeki başkent Kiev’de yoğunlaşırken, Rus askerleri Harkov’da direnişle karşılaştı.  Diğer taraftan iki ülkenin hava kuvvetleri arasında da gerginlik yaşanırken, sosyal medyada dikkat çeken bir söylenti yayılmaya başladı.

Başta Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko olmak üzere, bazı politikacılar ve çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılan bilgiye göre, Ukraynalı bir pilot, tek başına 6 Rus uçağını vurmayı başardı.  MiG-29 savaş uçağı pilotunun, “Ruslarla hava muharebelerinde bir günde elde ettiği başarı” nedeniyle “Kiev’in Hayaleti” olarak anıldığı kaydedildi.

“DÜŞMANLARI KORKUTUYOR”

Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımında, “Düşmanları korkutuyor, Ukraynalıları gururlandırıyor. Rus pilotlara karşı 6 zaferi var! Böylesine güçlü savunucularla Ukrayna kesinlikle kazanacak!” ifadelerini kullandı.

Başka bir paylaşımda “Ukrayna halkının direnme isteğinin bir başka örneği. Uygar dünya, özgürlüğümüzü korumaya yardım etmeli!” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın