28 Şubat’ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu’nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı sırada başörtülü çalışanlar hakkında soruşturma başlattığı ve 2008 yılında başörtüsüne serbestlik getiren yasanın iptali için AYM’ye başvurduğu ortaya çıktı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin “Yeni sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022’de açıklayacağız” duyurusu dikkat çekmişti.

28 Şubat mağdurlarından da tepki alan tarihle ilgili, Kılıçdaroğlu, bugün “28 Şubat mağdurları ile de barışacağız; 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜLÜLERE SORUŞTURMA AÇMIŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 1998 senesinde SSK Genel Müdürlüğü görevindeyken başörtülü çalışanlar hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun o dönem yaptığı açıklama şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun başörtü düşmanlığı 2008 yılında da devam etmiş. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliği yaptığı sırada, başörtüsünü serbest kılmayı amaçlayan Anayasa değişikliğinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın