Rusya, Ukrayna işgalinde 30’dan fazla tank,130 zırhlı araç, 7 uçak 800 aker kaybetti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Rusya’nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30’dan fazla tank, 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Zalujnıy, Facebook’tan yaptığı açıklamada, bu zorlu saatler boyunca “düşmanın” ele geçirme planlarına ulaşamadığını bildirdi.

“UKRAYNA ORDUSU SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR”

Rusya’nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30’dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini belirten Zalujnıy, Ukrayna ordusunun Harkiv, Herson, Sumi, Ahtırku ve Siverske bölgelerinde savaşmaya devam ettiğini aktardı.

800 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar’ın verdiği son bilgilere göre ise, saat 03:00 itibariyle Rusya’nın tahmini kayıpları; 7 adet uçak, 6 adet helikopter, 30’dan fazla tank, 130 adet BBM, Rus askeri kaybı ise yaklaşık  800 kişi olarak verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın