Ey Biden! Ukrayna’yı neden koruyamadın, gizli bir ajandan mı var?

Dünyada zalimler, hasetler olmasaydı ne kan dökülür ne de savaşlar olurdu. Nitekim savaş ile ilgili olarak sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki; “Savaş eri, Allah için nefsi ile savaşandır.” Ancak bu mübarek sözü anlayan, dinleyen doğru yorumlayan zalim olmayan kaç aklıselim devlet var ona bakmak lazım.
Savaşın iyisi olmadığı gibi barışın da kötüsü yoktur. Ancak, savaşı bilmeyen, barışı da bilmez. Savaş hiçbir zulmü geçerli veya kaba kuvvet mekanizmasını meşru kılacak bir güç değildir.
Unutmamak gerekir ki, savaşın sonunu sadece ölüler görür. Savaşta gerilenmez; ya ilerlenir, yada ölünür. Mahvetmek ve yok etmek bilimi olan savaşta askerler ölür sonrasında da zalimlerin zulmü konuşulur. Tıpkı Putin’in Ukrayna’yı işgale ettiği ve dünyanın seyirci kaldığı gibi.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal operasyonu başlattığı daha sonra topyekun olarak ilan ettiği savaşta gördük ki verilen ilk kayıp gerçektir. Keza gördük ki, savaşı yaşlı zalimler ilan etti, genç ve masum askerler, geride bırakılan gözü yaşlı analar, dul eşler ve bebeler onların yokluğunda öldü. Yine gördük ki, savaşı hırsızlar doğurdu, barışın da o hırsızları asacağını umuyoruz.
Bildiğimiz odur ki, sinsi savaş hesapları veya savaş bahaneleri yüreklilik değil, korkaklıktır. Bu yüreksizler savaş çıkarmak, Türk’ü umut olarak gören dostlarını kapıştıranların savaş ilanlarının gerisinde ekonomik nedenler yattığını Biden’dan duyduk.
Daha düne kadar, Ukrayna’yı gaza getiren ABD başkanı Biden, NATO ve AB Ülkeleri işgal sonrası suspus oldular. Her konuşmasında asıp kesen Biden en sonunda sözü yaptırımlara getirdi. Açıkladığı yaptırımların da içi boş fos yaptırımlar.
Süper devlet olduğunu her defasında gururla dile getiren caka satan ABD’nin başkanına şunu sormadan geçemeyeceğim.
Ey Biden!
Sen NATO ülkelerini gaza getiriyorsun, yanında olmadığın Ukrayna’yı durduk yerde ateşe attın.Yaptığın sözde yaptırımlarla Hollanda’da bir günde doğalgaz yüzde 45 arttı. Hem Rus bankalarına el koyduğunu söylüyorsun hem de yaptırımların etkisini Rus cephesinde bir, bir buçuk ay sonra göreceğiz diyorsun, bir, bir buçuk ay sonra görmemizi istediğiniz yaptırımlar nasıl oluyor da Hollanda’da aynı gün tesirini gösteriyor, Rusya’da niye bu kadar uzun vadede tesirini göstersin. Pardon yani gizli bir antlaşmanız mı var ? Ukrayna acı çekerken, Putin neden acı çekmiyor? Madem öyle niye Putin’e yaptırım uygulamıyorsun. Ortaklığınız mı yoksa gizli bir planınız mı var?
Bir de gizli olmayan istihbaratı paylaştık dedi, demek ki gizli olan ve ortaklarının bilmediği istihbarat paylaşımı da var. Bunu da adamlığını göster NATO üyelerine açıkla. Bir de elinizde bu kadar gizli olmayan istihbarat vardı da neden Ukrayna’yı siber saldırıya karşı korumadın?
Ey oyun kuranlar! Dünyanın huzurunu bozanlar, Türkiye’yi ateşe atmak isteyenler, Türk’ün çevresini ateş çemberine dönüştürmek isteyenler unutmayın ki, biz Türkler barışta melek savaşta ifrit gibiyiz. Yurtta sulh, cihanda sulh felsefemiz ışığında işgal için değil, barış için savaşmak isteriz. “Savaş, ne işe yarar?” diye sorulsa cevap kesinlikle “hiç bir işe.” olacaktır.
Bu sebeple Ukrayna’yı işgale kalkışan Rusya’yı, bu işgale seyirci kalan ve tetikleyen başta emperyalist ABD’yi NATO ve AB üye ülkelerini nefretle kınıyorum. Eğer bu işgalci Türkiye olsaydı akbabalar gibi üşüşürdünüz? Bunu bilmiyor değiliz. Eğer Rusya ile gizli bir ajandanız, gizli bir ortaklığınız yoksa sıkıyorsa hodri meydan demek bu kadar zor mu?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın