Ukraynalı siviller, Polonya’ya ulaştı

Birçok ülkede Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu nedeniyle eylemler düzenlendi. Ukrayna’dan kaçmaya çalışanlar kadar Ukrayna dışında hayatına devam edenlerin de gözlerinde yaş vardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon ile Avrupa kıtasında tansiyon yükseldi.  Başta başkent Kiev olmak üzere birçok noktadan patlama sesleri duyuldu.  Ukraynalılar, güvenlikleri için yaşadıkları bölgelerden ayrılmaya başladı. Askeri operasyondan kaçan sivillerin varış noktası Polonya oldu. Kadınlar, gözyaşları içinde ülkelerini arkalarında bıraktı.

Polonya sınırında çekilen görüntülerde, Ukraynalıların araçlarının uzun sıralar oluşturduğu görüldü.  Vatandaşlar, sınırı geçebilmek için uzun süre sırada bekledi. Öte yandan, Odessa’dan Lviv kenti üzerinden trenle yola çıkan Ukraynalılar da Polonya’nın Przemysl kentindeki tren istasyonuna ulaştı.

MÜLTECİ GÖÇÜ BAŞLAYABİLİR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunun, Polonya’ya toplu bir mülteci göçüne neden olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın