Zelenskiy: Ukrayna’nın toprak bütünlüğü olduğu gibi kalacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ayrılıkçı bölgeleri tanımasına rağmen, egemenliklerinden taviz vermeyeceklerini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasında “ayrılıkçı bölgeler” nedeniyle artan gerilimde son gelişme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donbas olarak anılan Lugansk ve Donetsk’i bağımsız ülkeler olarak tanıması oldu.

Ardından Putin, Rus ordusunu “barış gücü” adı altında ayrılıkçı bölgelerin sınırlarını korumak amacıyla bu bölgelere girme talimatını verdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından, Batılı devletlerin liderleriyle bir dizi görüşme yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, şunları söyledi:

“Tarih dersleri için zamanımız yok. Barış istiyoruz. Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları, Rusya’nın eylemlerine rağmen aynı kalacak. Kimseye borçlu değiliz ve kimseye de bir şey vermeyeceğiz. Çünkü 2014 Şubat değil, 2022 Şubat’tayız. Başka bir ülke, başka bir ordu. Tek amaç Ukrayna’da barış. Sınırlarımız güvendedir. Ukrayna kendini savunma hakkını saklı tutar.Sorunları diplomasi yoluyla çözmek istiyoruz. Şikayetlerimizi AGİT’e gönderdik. Kaotik eylemler için hiçbir sebep yok. Kendi toprağımızdayız, kimseden ve hiçbir şeyden korkmuyoruz. Ortaklarımız bizimle. Rusya’nın son hareketleri ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya’ya aittir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın