Tartışmalı anket sonuçları algı çağrıştırıyor! Yüzde 2,5 masalına kim inanır?

Asal kamuoyu araştırma şirketinin yapmış olduğu “Bu pazar genel seçim olsa anketinde” Cumhur İttifakı, yüzde 41 oy oranını öne sürerken diğer partilere de sürpriz rakamlar çıkartı. Ortaya çıkan sonuçlara göre “Deva Partisine yüzde 2.5 oy oranı” komik bir durum segiledi.

Türkiye’de seçim tartışmaları kamuoyunun gündemini oluşturmaya devam ediyor. Siyasi partiler 2023 yılındaki seçimler için çalışmalarına başlarken anket şirketleri de seçmenin nabzını tutmayı sürdürüyor. Son olarak Asal Araştırma da “Türkiye Geneli Siyasi Gündem Araştırması’nı” gerçekleştirdi.
Bu ay gerçekleştirilen ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusu yönlendirildi.  Gelen cevaplar yüzde 41 ile AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’ndan yana oldu. Deva partisne yüzde 2,5 oy oranı verildiğini yayınlayan anket şirketinin bu araştırmasını cididye almadıklarını dile getiren bazı okuyucularımız,” Bu şirketin taraflı bir anket yaptığı belli. Anlaşılıyor ki onlar bu rakama inanıyorlar. merak ediyoruz bu sonuca Babacan da gerçekten inanıyor mu? Bu kadar taraflı anket yapılmasını doğru bulmuyoruz” dediler.

İŞTE AYRINTILI RAKAMLAR

Tartışmalı olarak adlandırılan anketin sonuçları şöyle:
AK Parti: Yüzde 32,9
CHP: Yüzde 26,4
İyi PARTİ: Yüzde 12,0
HDP: Yüzde 10,5
MHP: Yüzde 8,1
DEVA PARTİSİ: Yüzde 2,5
Saadet Partisi: Yüzde 1,4
Gelecek Partisi: Yüzde1,3
Memleket Partisi: Yüzde 1,1
Türkiye Değişim Partisi: Yüzde 1,0
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 0,9
Diğer: Yüzde 1,9

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın