Emperyalist ABD ve Siyonist İngiliz’in dünyanın kıyametini koparma hazırlığı!

Emperyalist ABD, Siyonist İngiliz ve İsrail dünyanın kıyametini koparmaya hazırlıyorlar. Dün Irak’ta nükleer veya kimyasal silah bahanesiyle enerjiyi ele geçirmek isteyen bu emperyalist ve Siyonist güçler şimdilerde de Ukrayna’yı himaye ettiklerini öne sürerek, Rusya’yı tahrik edip bölgede bir enerji savaşları çıkartmak istiyorlar.

Senaryo ve komplolar hep aynı. ABD, özellikle dünya barışını önemli ölçüde rahatsız eden İngiliz’ler ile İsrail, diğer taraftan ezeli Türk düşmanı Fransa bölgemizde her daim bir savaş ve karabulutların dönmesini arzuluyor. Hatırlarsanız, ABD bir ülkeyi karıştırmak veya işgal etmek istiyorsa önce daimi müttefiklerini ikna eder.

Dün gibi hatırlıyorum. ABD, başkanını Irak savaşına ikna etmek isteyen iki önemli isim vardı. Kimdi bu iki önemli isim? Barak Obama’nın sağ ve sol kolları. Ne yaptılar bunlar?  Polonya Silahlı Kuvvetleri ve Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Irak’ta kimyasal kitle imha silahı buldu masalı ve medya algısıyla Irak’ı işgale ikna ettiler. Daha sonra masun bir milyon 500 bin Müslüman’ı katlettiler. Sonra ne oldu peki? İngiliz başbakanı Tony Blair “ben yanlış istihbarat aldım. Yanıldım herkesten özür dilerim.” dedi. Bu özrün hiçbir anlamı yok. Avrupa özellikle ABD medyası işgal öncesi her daim yapay gerilim ile algı oluşturuluyor.

Yapay gerilim rollerini üstlenen söz konusu medya kanalları, başlatmış oldukları kampanya çerçevesinde, çok sayıda sahte yayınlar kullanıldığını vurgulamak isterim. Çünkü ABD ve İngilizler bu senaryoları hep yazıyorlar.  Türkiye’nin çevresini ateş çemberine dönüştürmek isteyen ABD ve İngilizler aslında Rusya’nın güvenlik garantileri konusundaki haklı taleplerini itibarsızlaştırmak için Moskova’ya karşı koordineli enformasyon saldırısı gerçekleştiriliyorlar.

Emperyalist ABD ve Siyonist İngilizler, suni yapay gerilim sayesinde Batı’nın jeopolitik emellerinin ve Ukrayna topraklarındaki askeri yapılanmasının haklı çıkarılması hedefleniyor.

ABD ve Batılı yetkililerinin NATO kozu üzerinden özellikle güdümlü medyasının, kendi saldırganlığını gizlemek için sahte haberler ve algılar ürettiğini düşüyorum. Burada gerek Ukrayna yetkililerine, gerekse Rusya Lideri Putin’e önerimiz şudur:

Her ne kadar gazınız ve enerjiniz bol olsa da gaza gelmeyin. Gazla da çalışmayın. ABD’nin ve Batılı ülkelerin yetkililerinin güdümlü medyasının tahrikkar gazına gelmeyin. ABD ve AB ülkeleri Ukrayna çevresinde oluşturdukları yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlatmış durumdalar. Sizi en iyi biz anlarız. Çünkü siz de dahil bir çok emperyalist ülke bizi çok kez kuşatmaya aldınız ama her defasında çok şükür hezimete uğradınız.
Biz de biliyoruz ki, ABD ve İngilizler babalarının hayrına Ukrayna’ya destek vermiyorlar. Gaz için, tükenmeye yüz tutan enerji ve yeni sömürge kaynakları oluşturmak için gaza basmış durumdalar. Çünkü sömürülecek başka ülke bırakmadılar. Sömürgecilik tedavisi zor bir hastalıktır. İnşallah Putin bunları tedavi eder.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Barzani Başkan Erdoğan’ı Erbil’de kırmızı halıda karşıladı!

Bağdat’taki resmi görüşmelerini tamamladıktan sonra Erbil’e geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani …

Bir yanıt yazın