Putin’in savaş hazırlıkları doğru ise ABD uydusuna böyle yansıdı!

Sınıra 50 kilometre uzaklıktaki askeri hareketlilik, uydu görüntülerine yansıdı. Belarus, Rusya ile ortak “Müttefik Kararlılığı-2022” adlı tatbikat gerçekleştirecek.
10-20 Şubat tarihleri arasındaki tatbikat kapsamında Rusya, S-400 hava savunma sistemleri, Pantsir-S hava savunma füze sistemleri, Su-35 savaş uçakları ve askerleri Belarus’a gönderdi.
ASKERİ HAREKETLİLİK UYDUYA YANSIDI
NATO’dan yapılan açıklamada, tatbikatta yaklaşık 30 bin Rus askerinin yer alabileceği belirtildi. Uyduya yansıyan görüntülerde, tatbikat öncesinde Belarus’un Ukrayna sınırı yakınında konuşlandırılan birlikler görüntülendi.
FÜZELER, ROKETATARLAR, ASKERLER…
Tatbikatta, “iki ülkenin güney sınırlarına yapılacak bir saldırıyı püskürtme” senaryosunun uygulanacağı belirtildi.
Söz konusu görüntüler; füzeler, çoklu roketatarlar ve saldırı uçakları ile donanmış askeri birliklerin, Belarus sınırları içerisinde, Ukrayna sınırına yakın üç noktada konuşlandırıldığını gösteriyor.
UKRAYNA’YA 50 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Rus ve Belaruslu askeri yetkililerden görüntülere ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Uzay teknolojisi şirketi Maxar; Yelsk, Rechitsa ve Luninets yakınlarındaki askeri görüntüleri 4 Şubat’ta elde ettiğini açıkladı. Bu üç konum, Ukrayna sınırından yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
NATO: SOĞUK SAVAŞ’TAN BU YANA…
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçen hafta yaptığı açıklamada, Belarus’taki Rus askeri manevralarını “Soğuk Savaş’tan bu yana bölgedeki en büyük konuşlandırma” olarak nitelendirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretine ilişkin konuştu. Erdoğan, “İlişkileri kapsamlı olarak ele alacağız” dedi. …

Bir yanıt yazın