İngiltere’de Kraliçe savaşları mı başlayacak?

İngiliz Kraliçe, kendisinden sonraki dönemin nasıl şekilleneceğini açıkladı. Karar, İngiliz basınında ‘Kraliçe Camilla’ şeklindeki başlıklarla yer buldu.
İngiltere Kraliyet Ailesi’nde yeni döneme hazırlık yapılıyor. Kraliçe 2’nci Elizabeth, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın kraliçe olacağını açıkladı.
CHARLES KRAL, CAMILLA KRALİÇE
95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70’inci yıl dönümüne ilişkin mesajında, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla’nın “kraliçe” unvanı almasını içten dilediğini belirtti.
ELIZABETH’TEN HALKA TEŞEKKÜR
Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles’a ve eşi Camilla’ya vereceklerini bildiğini belirten İngiliz Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verilen destek için de halka teşekkür etti.
Söz konusu mesajında Kraliçe Elizabeth, şu ifadeleri kullandı:
KRALİÇE’NİN MESAJI
“Vakti geldiğinde, oğlum Charles kral olduğunda, ona ve eşi Camilla’ya bana verdiğiniz desteğin aynısını vereceğinizi biliyorum. O zaman geldiğinde, Camilla’nın kendi görevini sürdürürken kraliçe olarak bilinmesini içten diliyorum.”
ELIZABETH’TEN GELİNİNE ‘SARSILMAZ’ DESTEK
Kraliyet ikametgahı olan Clarence House’tan yapılan açıklamada, Charles ve Camilla’nın, Kraliçe’nin jestinden dolayı onurlandığı belirtildi.
İngiliz basınında çıkan haberlerde, Kraliçe Elizabeth’in açıklaması, “gelinine sarsılmaz desteğinin açık işareti” olarak yorumlandı.
CAMILLA İNGİLTERE’NİN GÜNDEMİNDE
İngiliz basını, Camilla’nın gelecekte üstleneceği role geniş yer ayırdı.
The Sunday Telegraph, “Kraliçe Camilla, kraliyet onayını aldı” başlığıyla, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in duyurusunu aktardı. Haberde, Kraliçe’nin fotoğrafına yer verildi.
Eski bir Kraliyet muhabiri olan Peter Hunt’ın “Olağanüstü bir mesaj. Kraliçe, krallığın oğluna geçişin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlıyor.” görüşü aktarıldı.
“KRALİÇE CAMILLA”
“Kraliçe Camilla” başlığını tercih eden Sunday People, Kraliçe Elizabeth ve gelini Camilla’nın gülerken çekilen fotoğraflarına yer verdi.
Kraliyet Ailesi’nin yeni dönemde Galler Prensi’nin eşine verdiği desteğe dikkat çekildi.
Sunday Express ve Mirror gazeteleri de gelişmeyi “Camilla kraliçe olarak” şeklinde okurlarına aktardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın