Emin Çapa’nın canlı yayında belediyelere ilginç tepkisi

Halk TV ekranlarında sunduğu programda yasaklı ırkların toplatılmasına tepki gösteren Emin Çapa’nın hareket ve tavırları sosyal medyada gündem oldu.

Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in 2 pitbull saldırısı sonrası ağır yaralanmasıyla başlayan yasaklı ırklara müdahale farklı bir boyuta geldi.

“Sokak köpekleri toplatılıyor” diyerek eylemler yapıldı, hayvenseverler adeta ayaklandı.  Yeni bir protesto daha gündeme bomba gibi düştü.  Halk TV’de sunduğu ‘Dünyanın 1001 Hali’ adlı programda belediyeleri hedefine alan sunucu Emin Çapa, tavır ve mimikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Önce 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndan bir maddeyi okuyan Çapa, ardından adeta çılgına döndü. “Sokaklardan hayvanları toplamayacaksınız. Elinizi vicdanınıza koyun, yapmayın bunu.” diyerek bağırmaya başlayan Çapa, sakinliğini koruyamadı ve art arda eleştiriler yaptı.

Çapa, “Bu dünya size ait değil. Bu dünyaya hepiniz sığıyorsunuz; katiller, caniler, tecavüzcüler, çocuklara saldıranlar, kadınları doğrayanlar sığıyor da, sokak hayvanları mı sığmıyor? Bir insaf edin, bir elinizi vicdanınıza koyun.” dedi.

Kısırlaştırma önerisini sunan Çapa, şunları söyledi:  “Biz de istemiyoruz, sokaklarda bu hayvanlar aç ve soğukta kalsınlar. Hayvanseverler, bu hayvanlar sokaklarda üşüsünler, donsunlar, aç ve susuz kalsınlar mı istiyor zannediyorsunuz? Hayır… Kısırlaştırma yapacaksınız. Sonra onları alacaksınız, rehabilite edeceksiniz.Doğaya bunları salıyorsunuz, ormanlara bunları atıyorsunuz vahşileşiyor, sonra da bize saldırıyor diyorsunuz. Bir kadına bir erkek tecavüz edince, bütün erkekleri toplayıp içeri atıyor musunuz ya da kısırlaştırıyor musunuz? Yapmıyorsunuz. Bu hayvanlar sahipsiz değiller, onlar bizim evlatlarımız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın