ABD desteğini çekti, Miço: Erdoğan ile diyaloğa hazırım

Miçotakis, ABD’nin EastMed’den desteğini çekmesinin önemli olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her zaman görüşme olasılığı olduğunu belirten Miçotakis, “Diyalog kapısı açık” dedi.

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, ANT1 televizyon kanalına konuştu.  Miçotakis, ABD’nin Doğu Akdeniz Boru Hattı’ndan (EastMed) desteğini çekmesine ilişkin soruya, “Bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum.” cevabını verdi.

EastMed’in bir yatırım projesi olduğuna işaret eden Miçotakis, projenin sürdürülebilir olup olmadığına, piyasanın karar vereceğini ileri sürdü.  Miçotakis, Mısır’dan Yunanistan’a sıvılaştırılmış doğalgaz taşınmasına ve Mısır’da güneş enerjisinden elde edilecek elektriğin Yunanistan ve Avrupa’ya satılmasına ilişkin projeleri, EastMed’e alternatif olarak değerlendirdi.

Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyen Miçotakis, “Diyalog kapısı açık ve benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var.” dedi.

“SONSUZA KADAR KOMŞU OLACAĞIZ”

Türkiye ve Yunanistan’ın komşu olduklarını vurgulayan Miçotakis, “Sonsuza kadar komşu olacağız, coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. İş birliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye’nin elinde. Biz hazırız.” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, ülkenin ‘caydırıcı gücünü’, mali imkanlar çerçevesinde sürekli artırmakla yükümlü olduğunu söyleyedi.

“İlk Rafaleler gelecek hafta ülkemize gelecek.” diyen Miçotakis, Yunan Deniz Kuvvetleri’nin silahlanma programında da önemli gelişmeler olacağını, konuya ilişkin duyuruların yakın bir tarihte yapılacağını kaydetti.

Ekonomik kriz nedeniyle Silahlı Kuvvetlere yapılan yatırımların 10 yıldır aksadığını ifade eden Miçotakis, ordunun gelecek 30 yıl için güçlendirileceğini ifade etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın