Çilem Doğan’ın 15 yıl hapsine son itirazı reddedildi

8 Temmuz 2015’te kendisini fuhşa sürükleyen eşini tabancayla öldüren Çilem Doğan’ın, 15 yıl hapsine son itirazı Yargıtay tarafından reddedildi. Doğan’ın ceza dosyası kesinleşmiş oldu.

Adana’da 2013 yılında evlendiği eşi Hasan Karabulut’u(33), kendisini fuhşa sürüklediği ve şiddet uyguladığı için tabancayla öldüren Çilem Doğan (30), ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede, ‘tahrik ve iyi hal indirimi’ ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Doğan’ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliyesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti, Çilem Doğan’ı 20 Haziran 2016 yılında 50 bin TL kefaletle tahliye etti. Dava dosyası da Yargıtay’a gönderildi.

5 yılın ardından geçen ay Çilem Doğan’ın 15 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay’ın onayı sonrası Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu, kararın düzeltilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz dilekçesi sundu. Yargıtay, Doğan’ın itirazını reddetti. Böylece Doğan’ın ceza dosyası, kesinleşmiş oldu. Umutlarını kaybetmediklerini belirten Avukat Ayanoğlu, “Olayla ilgili 7 yeni tanık var. Onların dinlenmesi ve yeni deliller ışığında yeniden yargılama talep ettik.” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın