Başkan Erdoğan’dan belediyelere sokak köpeklerine barınaklar kurun talimatı!

Sokaklarda bulunan başıboş hayvanların yerinin barınaklar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gönül kazanabilirsiniz.” dedi.

Türkiye’de yerel yönetimlerin başıboş bıraktığı sokak köpekleri veya sahipleri tarafından tedbir alınmadan beslenen vahşi köpekler her gün bir can yakıyor. Son olarak Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in sahipsiz iki pitbull cinsi köpek tarafından saldırıya uğraması bardağı taşıran son damla oldu.

Başıboş ve vahşi köpek sorununa hayvanseverlerden korktukları için çözüm bulamayan belediyelere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seslendi. Erdoğan, bir süredir başıboş olarak insanlara saldıran sokak hayvanları sorununa değindi.

Cumhurbaşkanı, sahipsiz hayvanların yerinin sokak yerine barınak olduğunu söyleyerek, “Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENDİ: BARINAKLAR KURUN

Konuyla ilgili tüm belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahipsiz hayvanlar için, “Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:  “Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın