Rakamların isyanı! Çiftçiden 2 TL’ye alınan domates veya sebzenin 10-12 lira!

CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, çiftçiden 2 TL’ye alınan domates veya sebzenin 10-12 liraya satılmasına isyan etti.

Ömer Demir, gübre ve yakıt maliyetlerini çiftçinin karlışadığını buna rağmen 2 TL’ye ürününü sattığını aynı ürünü marketlerin 10 liranın üzerinde fiyatla satmasının soygundan başka birşey olmadığını savundu. 

“1.5-2’TL’YE ALINAN ÜRÜNÜ 12 TL’YE SATIYORLAR”

Ömer Demir, çiftçinin zor şartlarda üretim yaptığını belirterek “Birileri çiftçinin üstünden vurgun yapıyor. ” dedi.  Gübrenin maliyetini çiftçinin üstlendiğini, üretimini buna rağmen gerçekleştirdiğini söyleyen Demir” Yok zamanda benden gelip 1.5 TL’ye domatesi alıp 12 TL’ye satmanın nasıl izah edilebilir” dedi. 
Fiyat artışının, kurla, dolarla, gübre ile ilgisinin olmadığını söyleyen Demir, “Bu direk köylü ve çiftçi ile olan bir iş. Maliyetini, cefasını biz çekip  onlar sefasını sürüyorlar.” dedi. 

“SÜTTE DAHA ZAMMIN ADI GEÇMEDEN MARKETLER FİYATLARI KATLADI”

İstanbul Ziraat Odası Başkanı   Ömer Demir, sütün fiyatı 4.75 TL’ye çıkmadan önce Süt Üreticileri Birliği köylüye 4.75 TL’yi ödemeden önce markette sütün litre fiyatının 18 liraya çıktığını söyledi. 

Süt Üreticileri Birliği’nin “süt fiyatlarına 1.75  TL zam yapacağız” diye açıklaması olduğunu söyleyen Demir, “Süt 3.25’ten daha 475’e çıkmadan, daha ismi konuşulmaya başladığı anda ertesi gün markette süt 18 lira oldu. Bunu kim nasıl izah edecek? Bu vurgun değil, talan değil, soygun değil de nedir bu” dedi. 

Ömer Demir, devletin bir an önce önlem alarak marketlere ürünlerle ilgili fiyat standardı getirilmesi gerektiğini savundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li bazı belediyeler artık hizmetle değil, akraba atamalarıyla haber oluyor!

Yakın akrabalarını belediyelerde üst düzey göreve getiren CHP başkanların sayısı her geçen gün artarken, son …

Bir yanıt yazın